h

ROOD steunt lerarenstaking bij de Suikerunie

20 februari 2018

ROOD steunt lerarenstaking bij de Suikerunie

Foto: SP

Op 14 februari trapten zo'n 6000 leerkrachten de aangekondigde estafettestaking, aangekondigd door PO in actie, af. ROOD houdt van leerkrachten, en stak ze daarom op deze activistische Valentijnsdag een hart onder de riem door het uitdelen van chocola.

Zo'n 95% van de basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe waren dicht. De leraren staakten voor vermindering van de werkdruk en voor een verhoging van het salaris. Minister Slob is nog steeds niet aan hun eis van 1,4 miljard tegemoet gekomen. Utrecht, Flevoland en Noord-Holland zullen op 14 maart de estafettestaking voortzetten.

Ook Peter Kwint, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder onderwijs, was bij de staking. Samen met ons deelde hij chocola uit en sprak met leerkrachten.

Foto: SP

Ondanks dat het nieuwe kabinet geld investeert in onderwijs, vindt er ook een volgende bezuinigingsronde plaats. Het is niet duidelijk waar dit geld vandaan moet komen. De SP is samen met GroenLinks een website (www.onderwijslaatjehoren.nl) begonnen waar ze van leraren willen horen hoe zij dit probleem graag opgelost zien. 

U bent hier