h

Bestuur VvE Winkelcentrum Paddepoel krijgt 300 boodschappen van winkelend publiek

14 mei 2018

Bestuur VvE Winkelcentrum Paddepoel krijgt 300 boodschappen van winkelend publiek

Foto: OOG TV / YouTube

Samen met ondernemers uit winkelcentrum Paddepoel heeft de SP afgelopen maandagochtend de bestuursvergadering van de VvE Paddepoel bezocht. Het bestuur legt ondernemers boetes op als zij niet op donderdagavond en zondags geopend zijn. 

Sommige ondernemers hebben hierdoor voor duizenden euro's aan boetes gekregen. Een aantal weken geleden verzamelde de SP in winkelcentrum Paddepoel reacties van winkelend publiek. Zo’n driehonderd mensen gaven hierbij aan dat de boetes van tafel moeten en dat de ondernemers ook één vrije dag in de week verdienen. 

SP-raadslid Mechteld van Duin:

“De boetes zijn absurd en moeten van tafel. Het winkelcentrum is niet van en voor een aantal vastgoedbobo’s, maar het is er door de ondernemers en voor het winkelend publiek. De VvE moet tot de orde worden geroepen en de gemeente moet hier kant kiezen voor de ondernemers die het winkelcentrum maken.” 

Voor aanstaande woensdag heeft de SP samen met het CDA, PvdA en Stad en Ommeland een actualiteitendebat aangevraagd om een einde aan de boetes van de VvE te maken.  

U bent hier