h

SP wil opheldering over slechte leefomstandigheden studentenflats Selwerd en Paddepoel

3 mei 2018

SP wil opheldering over slechte leefomstandigheden studentenflats Selwerd en Paddepoel

De Stadse gemeenteraadsfractie van de SP maakt zich zorgen over de leefsituatie in en rondom de internationale studentenflats in Selwerd en in Paddepoel. De Universiteitskrant berichtte eerder over problemen van studenten aan de Kornoeljestraat met achterstallig onderhoud, slechte communicatie door de verhuurder, onveiligheid en criminaliteit. 

Bij een bezoek aan bewoners van de studentenflat aan de Planetenlaan kreeg de SP vergelijkbare klachten en problemen van bewoners en omwonenden te horen. De SP wil dat het gemeentebestuur de corporatie SSH hierop aanspreekt en wil weten hoe de gemeente zelf werkt aan een veiligere leefomgeving.

Het is niet de eerste keer dat de SP slechte huisvesting van internationale studenten aankaart. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Als het gemeentebestuur en onderwijsinstellingen meer internationale studenten willen aantrekken, dan moet minimaal de huisvesting goed geregeld zijn”.

Eerder kaartte de jongerenorganisatie van de SP (ROOD) de problemen aan de voormalige flats aan de Van Ketwich Verschuurlaan aan. En de afgelopen twee jaar waren de socialisten niet te spreken dat er geen huisvesting door de gemeente en onderwijsinstellingen was geregeld voor de vele aangetrokken nieuwe internationale studenten.

In schriftelijke vragen vraagt de SP om opheldering en oplossingen. 

U bent hier