h

SP: "Vervoersbedrijven moeten goed werk boven winst stellen."

27 juni 2018

SP: "Vervoersbedrijven moeten goed werk boven winst stellen."

Foto: Alfenaar

De Groningse SP-fractie wil dat de gemeente Groningen de vervoersbedrijven aanspreekt op het conflict rondom de toegenomen werkdruk van buschauffeurs. Volgens de SP is het voor de kwaliteit van het stads- en streekvervoer van groot belang dat werknemers onder fatsoenlijk arbeidsvoorwaarden werken. Daarom vindt de SP de eisen van buschauffeurs voor voldoende pauze en rusttijden gegrond. 

SP-raadslid Wim Koks: 


“De marktwerking in het stads- en streekvervoer zorgt ervoor dat winst voor vervoersbedrijven boven fatsoenlijk werk voor buschauffeurs komt te staan. Wij kiezen voor goed werk en kwalitatief goed openbaar vervoer. Daarom moet de gemeente naast de buschauffeurs gaan staan.”

Vorige maand dienden de SP, PvdA, Partij voor de Dieren en Stad & Ommeland hiervoor een motie in. De stemmen staakten toen omdat Marjet Woldhuis van 100% Groningen ziek was.  Vandaag tijdens de gemeenteraad wordt de stemming opnieuw gedaan.

De acties in het stads- en streekvervoer spelen al maanden. Volgens de SP eisen de buschauffeurs geen gouden bergen en zorgt de marktwerking voor een permanente druk op de arbeidsvoorwaarden en werkdruk.   

Zie ook:

U bent hier