h

SP‘er Van Gijlswijk stelt zich niet opnieuw kandidaat bij aankomende raadsverkiezingen

27 augustus 2018

SP‘er Van Gijlswijk stelt zich niet opnieuw kandidaat bij aankomende raadsverkiezingen

Foto: SP

Huidig SP-raadslid Rosita van Gijlswijk stelt zich niet kandidaat voor de komende raadsverkiezingen van 21 november a.s. Dat heeft zij vandaag bekend gemaakt.

“Na zo'n 18,5 jaar raadslidmaatschap wordt het tijd om te stoppen. Het was een grote eer om Stadjers, de stad en de publieke zaak zolang te mogen dienen. Ik heb de afgelopen jaren meer dan ooit geleerd 'alles is politiek, maar politiek is niet alles'. Voor de toekomst wil ik graag meer tijd voor de dingen die in het leven ook belangrijk zijn”, aldus Van Gijlswijk.

Bovendien stelt van Gijlswijk:

“Mijn partij, de SP, is meer dan een partij die slechts in het parlement is vertegenwoordigd. Wij zijn een partij die vooral buitenparlementair actief is. Dat blijf ik zeker doen. Er is in Groningen genoeg te doen. Huurders, bijstandsgerechtigden, medewerkers in de thuiszorg: door kabinets- en collegebeleid onder leiding van D66 zijn zij de afgelopen jaren flink in de knel gekomen. Buiten het parlement verdienen zij een helpende hand. Niet alleen in hun individuele situatie, zij verdienen ook hulp bij het zich organiseren, een vuist tegen wantoestanden te maken en het afdwingen van concrete verbeteringen.”

Afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg prijst de jarenlange inzet van Van Gijlswijk, met name als het gaat om de minima in Groningen:

“Rosita heeft zich altijd hartstochtelijk ingezet om concrete verbeteringen voor minima af te dwingen. Onder haar leiding werd er tijdens de acht jaar dat de SP deel van het college uitmaakte geen cent op het armoedebeleid bezuinigd en bleef een deel van de gesubsidieerde banen in stand, terwijl er een economische crisis was. Ze zorgde voor speel- en kledingbonnen voor de 5.000 kinderen die in Groningen in armoede opgroeien. En bereikte dat commerciële bewindvoerders in Groningen in de toekomst geen voet meer aan de grond krijgen.”

Van Gijlswijk zal wel als lijstduwer voorgedragen worden. “Dat doe ik, omdat een eventuele stem op mij, een stem op de SP is”, aldus Van Gijlswijk.

U bent hier