h

Rosita van Gijlswijk

19 november 2018

Ook dit jaar weer kindercadeaupassen

Foto: Pixabay / pexels.com

Deze en volgende week kunnen alle ouders met hun Stadjerspas bij de WIJ-teams opnieuw de kindercadeaupas ophalen.

Lees verder
27 augustus 2018

SP‘er Van Gijlswijk stelt zich niet opnieuw kandidaat bij aankomende raadsverkiezingen

Foto: SP

Huidig SP-raadslid Rosita van Gijlswijk stelt zich niet kandidaat voor de komende raadsverkiezingen van 21 november a.s. Dat heeft zij vandaag bekend gemaakt.

Lees verder
27 juni 2018

Minimumloon geldt ook voor mensen met een arbeidsbeperking

Foto: SP

Het kabinet wil voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt het instrument loonkostensubsidie vervangen door loondispensatie. Dat betekent dat de werkgever aan iemand met een arbeidsbeperking minder dan het minimumloon mag betalen. Deze werknemers moeten vervolgens zelf regelen dat hun loon wordt aangevuld door de sociale dienst tot het minimumloon. Op initiatief van de SP sprak de gemeenteraad van Groningen zich in meerderheid uit tegen dit plan van het kabinet.

Lees verder
21 februari 2018

Gemeente stopt met financieren commerciële bewindvoerders (interview)

Woensdagavond besloot de gemeenteraad dat de gemeente bewindvoering in eigen handen gaat nemen. We interviewen SP-raadslid Rosita van Gijlswijk over de achtergrond van het besluit.Lees verder
16 november 2017

Kindbonnen op verzoek van de SP uitgebreid

Foto: Pixabay / pexels.com

In het voorjaar pleitte SP-raadslid Rosita van Gijlswijk voor uitbreiding van het kindpakket, bedoeld om Groningse kinderen die in armoede op groeien, te ondersteunen. Recent kondigde de wethouder aan dat die uitbreiding er gaat komen.

Lees verder
1 november 2017

SP wil uitbreiding inkomenstoeslag en verruiming kwijtschelding

Foto: SP

De SP dient volgende week tijdens de begrotingsbehandeling twee voorstellen in om het Groningse armoedebeleid te verbeteren: een voorstel om Stadjers die langdurig van een bijstandsuitkering moeten rondkomen, de inkomenstoeslag eerder te verstrekken. En de partij dient een voorstel in om diezelfde Stadjers eerder in aanmerking te laten komen voor volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing.

Lees verder
3 februari 2017

SP: college moet mogelijk ten onrechte afgewezen uitkeringen alsnog toekennen

Eind vorig jaar heeft de Centrale Raad van Beroep een streep gezet door het weigeren of korten van bijstandsuitkeringen wanneer twee personen in één woning wonen en er een zorgrelatie tussen deze mensen bestaat. SP-raadslid Rosita van Gijlswijk wil van het Groningse college van burgemeester en wethouders weten in hoeveel gevallen er sprake is van ten onrechte afgewezen uitkeringen of ten onrechte gekorte uitkeringen.

Lees verder
8 januari 2017

SP Groningen trapt met 80 vrijwilligers campagne af


Afgelopen zaterdag heeft de SP Groningen op de nieuwjaarsbijeenkomst samen met 80 actieve leden het startschot geven voor een knallende verkiezingscampagne. De aanwezige leden werden per videoboodschap toegesproken door SP-lijsttrekker Emile Roemer, die vanwege de weersomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Roemer liet de aanwezige leden weten dat hij samen met alle actieve SP’ers klaar is om te knokken voor verandering in Nederland.

Lees verder
22 december 2016

Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

Vanochtend deden leden van de gemeenteraad en wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen boodschappen voor de voedselbank. Met de boodschappenactie sloten de raadsleden en de wethouder zich aan bij de grote decemberactie van de vrijwilligers van alle voedselbanken in de provincie Groningen om de voorraden van de voedselbank aan te vullen.

Lees verder
11 november 2016

Bij de SP krijg je meer dan een minuut

Foto: SP Groningen
Democratische experimenten zijn overbodig als volksvertegenwoordigers gewoon doen waarvoor ze gekozen zijn.

Opinieartikel door de hele SP-raadsfractie Groningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier