h

Jimmy Dijk beoogd lijsttrekker SP Groningen

2 september 2018

Jimmy Dijk beoogd lijsttrekker SP Groningen

Foto: SP

Jimmy Dijk is door de SP Groningen voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Op de plekken 2 t/m 4 van de concept-kandidatenlijst staan de zittende raadsleden Wim Koks, Bob de Greef en Daan Brandenbarg. Lucy Wobma vervolmaakt de top 5. 

Afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg spreekt van een aanvallende lijst: 


“Stuk voor stuk kandidaten die de afgelopen jaren mensen in de stad hebben georganiseerd. Kandidaten die midden tussen het volk staan en het daardoor goed kunnen vertegenwoordigen."

 SP-leden stellen dinsdag de lijst vast op de ledenvergadering.

Huidig fractievoorzitter en voorgedragen lijsttrekker Jimmy Dijk is er klaar voor: 

“De afgelopen jaren waren wij de uitdagers van de macht in de gemeenteraad doordat huurders, thuiszorgwerkers en buurtbewoners zich met onze hulp organiseerden. De komende tijd zullen wij al deze krachten bundelen en hun stem luid en duidelijk in het stadhuis door laten klinken.”

Tijdens twee ledenvergaderingen bespreken SP-leden ook het verkiezingsprogramma. Dijk licht een tipje van de sluier op uit het concept-programma: 

“Onze volkshuisvesting moet weer iets worden om trots op te zijn, met gezonde, leefbare én betaalbare huizen. De marktwerking moet uit de thuiszorg worden gesloopt. En we moeten armoede bestrijden door de lage inkomens met keiharde euro’s te verhogen.”

U bent hier