h

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: “Als SP-sympathisanten gaan stemmen, worden wij de grootste.”

17 september 2018

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: “Als SP-sympathisanten gaan stemmen, worden wij de grootste.”

Foto: SP

De SP in Groningen ziet het verhogen van de opkomst tot haar belangrijkste taak voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Momenteel is de SP de tweede partij in de Groningse gemeenteraad.

Volgens SP-lijsttrekker Jimmy Dijk zijn het vooral de Groningers in de dorpen en volkswijken die het markt- en rendementsdenken verafschuwen maar niet stemmen omdat zij het vertrouwen in een betere toekomst zijn verloren. De SP ziet het als haar grootste taak dit cynisme te breken en bewoners te organiseren om naar de stembus te gaan en de coalitie van D66, PvdA, GroenLinks en VVD af te straffen. 

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: 


“Deze campagne gaat over de toekomst van de stad. De plannen van D66 veryuppen Groningen en creëren een tweedeling tussen gewone Groningers en de happy few. Daarom is het van het belangrijk dat gewone Groningers gaan stemmen, zodat de happy few niet over hen beslist.” 
  

De afgelopen jaren is er volgens de SP te weinig gedaan aan de volkshuisvesting, is de zorg teveel gekort en vermarkt en is er te weinig gedaan om in werk en inkomen voor gewone Groningers te voorzien. 

Naast het vaststellen van het verkiezingsprogramma stelden SP-leden afgelopen vrijdag het tweede deel van de verkiezingslijst vast.

Als lijstduwers heeft de partij 6 buurtactivisten uit Selwerd, Vinkhuizen, De Indische Buurt en de Grunobuurt. Ook Tweede Kamerlid en woordvoerder volkshuisvesting, klimaat, gaswinning en aardbevingen Sandra Beckerman en huidig SP-raadslid Mechteld van Duin staan als lijstduwers op de kieslijst van de SP. Rosita van Gijlswijk sluit als nummer 30 de lijst af.

Het vastgestelde verkiezingsprogramma van de SP heeft als rode draad dat Groningers meer zeggenschap moeten terugeisen door de bestaande machtsverhoudingen en de vermarkting te bestrijden. 

U bent hier