h

SP heeft zorgen over bestuur openbaar onderwijs en wil onderzoek naar lerarenparlement

3 oktober 2018

SP heeft zorgen over bestuur openbaar onderwijs en wil onderzoek naar lerarenparlement

De SP heeft vragen ingediend bij het college van B&W over het bestuur en werkomstandigheden bij Openbaar Onderwijs Groningen. Aanleiding hiervoor zijn meldingen die de SP regelmatig krijgt van medewerkers die ongerust zijn over het openbaar onderwijs. Daarnaast speelt het bericht van RTV Noord over het aanstellen van een tweede bestuurder een rol in het opstellen van de vragen. 

De SP stemde in 2016 tegen het voorstel om maar slechts één bestuurder voor het Openbaar Onderwijs Groningen aan te stellen. Gezien de omvang van de organisatie en de grote problematiek was dit voor de SP geen optie. Het Raad van Toezicht heeft nu ook besloten om een tweede bestuurder aan te stellen. Volgens het personeel functioneert alleen de huidige bestuurder niet goed.

SP-raadslid Wim Koks: 

“De SP wil dat de leraren meer te zeggen krijgen over de onderwijsorganisatie waar zij voor werken. Daarom pleiten wij in ons verkiezingsprogramma voor het opzetten van een lerarenparlement. Democratisch bestuur zal volgens ons eerder leiden tot betere werkomstandigheden in het onderwijs.”

 De werkomstandigheden in het Openbaar Onderwijs Groningen kennen meerdere problemen. Er is sprake van te hoge werkdruk, een angstcultuur, personele dwang, hoog ziekteverzuim en een slecht personeelsbeleid.

Het wordt hoog tijd dat werknemers binnen het Openbaar Onderwijs Groningen serieus genomen worden.”, aldus Wim Koks.

U bent hier