h

“Houd rekening met werkomstandigheden bezorgers”

2 november 2018

“Houd rekening met werkomstandigheden bezorgers”

De SP vindt dat er meer rekening moet worden gehouden met de werkomstandigheden van maaltijdbezorgers en post- en pakketbezorgers. 

De grote toename van het aantal fietskoeriers is wat de SP een vooruitgang die goed is voor het klimaat en de luchtkwaliteit. Maar de toename van onzeker werk, betaling door middel van stukloon en daardoor een hogere werkdruk en slechte arbeidsomstandigheden, vindt de SP een slecht ontwikkeling.

SP-raadslid Wim Koks:

Foto: SP
“We zien in Groningen een opkomst van bezorgbedrijven zoals Uber Eats. Deze multinationals verdienen wereldwijd miljarden door mensen te laten werken voor lage lonen door in stukloon uit te betalen en laten mensen in onzekerheid en onder slechte omstandigheden werken. Dat moet en kan volgens de SP beter.” 

In een verkiezingsdebat waarbij fietsen het hoofdthema was, kaartte de SP’er het probleem van de werkomstandigheden aan.

De SP wil dat er voor stadsdistributie en -bezorging, net als in de taximarkt, vergunningen en afspraken over werkomstandigheden komen.

U bent hier