h

SP stelt vragen over moeizame voortgang Zuidelijke Ringweg

22 december 2018

SP stelt vragen over moeizame voortgang Zuidelijke Ringweg

De SP-gemeenteraadsfractie van Groningen is niet onder de indruk van de uitkomsten van de commissie Hartogh. De commissie moest een oplossing vinden voor de vertraging van de aanleg van de Zuidelijke Ringweg en de onenigheden tussen de aannemer en de opdrachtgevers.

Volgens SP-raadslid Wim Koks is er nauwelijks vooruitgang geboekt:

“De uitkomst van de commissie lijkt exact op de reactie van twee maanden geleden. Niets concreets en geen duidelijkheid over de toekomst.”

De SP-gemeenteraadsfractie heeft het college van B&W in vragen om opheldering gevraagd over de financiële risico's, de vertraging die overlast beperkende maatregelen rondom Hoogkerk oplopen en over de geslotenheid en gebrek aan informatie voor omwonenden.

“Hoe geslotener en hoe langer de weg naar een oplossing duurt, des te meer wantrouwen omwonenden krijgen in een goeie afloop van het project. Ook ons vertrouwen in een goede afloop is broos.”, aldus SP-raadslid Wim Koks.

U bent hier