h

SP en PvdD vragen spoeddebat aan over Aanpak Ring-Zuid

29 januari 2019

SP en PvdD vragen spoeddebat aan over Aanpak Ring-Zuid

Morgen vindt er een spoeddebat plaats in de gemeenteraad van Groningen over de aanpak van de zuidelijke ringweg. De SP en de Partij voor de Dieren hebben dit debat aangevraagd omdat zij grote zorgen hebben over de uitvoerbaarheid en kosten van de plannen voor de zuidelijke ring.

Beide partijen willen weten waarom er wordt gestart met de sloop van het viaduct over de Esperantostraat terwijl er nog geen duidelijkheid is over de planning en uitvoering van werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Ook zou de af- en oprit bij de Kempkensberg worden gesloten voor verkeer, wat voor veel extra verkeer in de omliggende wijken zal zorgen.

SP-raadslid Wim Koks:

“Beide ingrepen hebben dermate grote invloed op het verkeer en veiligheid in en rondom Groningen, dat wij vinden dat er eerst duidelijkheid moeten zijn over het verdere verloop van dit project voordat er verder lukraak wordt doorgegaan met de uitvoering.”

De aannemer en de opdrachtgever zijn op dit moment nog bezig uit te zoeken hoe het verder moet met dit enorme project. Hiervoor ligt een geheim rapport klaar dat door een speciale beoordelingscommissie voor de aanpak van de ringweg (Commissie Hertogh) is opgesteld.  De partijen willen dat de gemeenteraad het rapport kan inzien en hierover kan debatteren voordat onomkeerbare ingrepen worden uitgevoerd. 

Het debat over de zuidelijke ringweg vindt woensdag plaats om 16:30 tijdens de gemeenteraad in het stadshuis.

U bent hier