h

SP niet te spreken over Shell-interview burgemeester Den Oudsten

15 januari 2019

SP niet te spreken over Shell-interview burgemeester Den Oudsten

Foto: Ed Dunens

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is niet te spreken over het interview met burgemeester Den Oudsten dat op de site van Shell werd gepubliceerd. In het interview geeft Den Oudsten aan dat Shell een hoofdrol moet spelen bij de overgang naar duurzame energie en dat Shell met Groningse scholings- en kennisinstellingen moet samenwerken.

Wat de SP betreft speelt de Shell geen enkele rol in Groningen en mogen ze slechts één ding doen, betalen voor de schade die ze in Groningen hebben aangericht. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Groningers zitten niet te wachten op inmenging van Shell in onze toekomstige energievoorziening. We willen niet dat ze meedenken, meedoen of meebepalen.” 

In het interview met de Shell slaat burgemeester Den Oudsten de plank volledig mis volgens Dijk. “Je moet niet de aanstichter van grote ellende in Groningen vragen om mee te denken over te toekomst van Groningen. De Shell mag alleen nog maar betalen voor de aangerichte schade. Shell moet Groningen uit en mag hier geen enkele rol van betekenis meer spelen.”, aldus Dijk.

De SP wil opheldering over de uitlatingen van de burgemeester in het Shell-interview. Komende dagen gaat de SP in gesprek met andere partijen om steun te zoeken voor een debat hierover. 

U bent hier