h

SP stelt vragen over verkeerssituatie De Poffert

25 januari 2019

SP stelt vragen over verkeerssituatie De Poffert

Foto: Hardscarf

De SP stelt vragen aan het college na klachten van bewoners van De Poffert. Bewoners van De Poffert hebben al een lange tijd overlast van toenemend sluip- en vrachtverkeer, dat vaak ook nog eens te hard rijd op deze smalle weg langs het Hoendiep.

Een onveilige situatie want van de weg maken ook veel fietsers gebruik, waaronder scholieren.  Ook de kwaliteit van wonen staat onder druk vanwege het vele lawaai en de trillingen die het verkeer veroorzaakt.

De bewoners geven aan dat driekwart jaar na toezeggingen van het college, de problemen nog steeds niet zijn opgelost. Het college gaf op 23 mei 2018 tijdens de raadscommissie Beheer & Verkeer aan de knelpunten te onderzoeken en zo nodig maatregelen te treffen. 

SP-raadslid Wim Koks:

“Deze hachelijke verkeerssituatie heeft nu al lang genoeg geduurd. Er wordt veel te hard gereden, naast overlast voor de bewoners is dit vooral een hele onveilige situatie. Er moeten nu snel maatregelen worden genomen.”

De SP verwacht binnen drie weken antwoord van het college van Wethouders en Burgemeesters.  

U bent hier