h

SP neemt initiatief tot tijdelijke straatverlichting

19 april 2019

SP neemt initiatief tot tijdelijke straatverlichting

De SP heeft deze week een voorstel gepresenteerd voor tijdelijke straatverlichting. Ongeveer een kwart van de straatverlichting die kapot gaat is langer dan twee weken uit. Dat levert onveilige verkeerssituaties op en mensen voelen zich ook minder veilig op straat. Daarom wil de SP dat de gemeente daar tijdelijke verlichting plaatst, tot de reparatie heeft plaatsgevonden.

Er staan zo’n 10000 straatlantaarns in de Gemeente Groningen. Daarvan gaan er ongeveer 10 per dag kapot. De drie kwart van de reparaties zijn binnen twee weken voltooid, de rest niet. Daarom wil de SP dat de gemeente verlichting regelt zolang het donker is op deze plekken. SP-raadslid Bob de Greef:

“Dit kan in goed overleg met omwonenden als er een hele straat uitvalt, of er palen op belangrijke straathoeken het langere tijd niet doen. Naar aanleiding van het meldpunt van de SP en onderzoek van de cijfers van de gemeente vinden wij deze investering noodzakelijk”.

Ook vindt de SP het belangrijk dat bewoners van straten goed op de hoogte blijven van reparaties. De Greef:

“Na een melding van kapotte straatverlichting kan de gemeente snel vaststellen of een storing langer dan twee weken gaat duren. Bewoners moeten wat de SP betreft goed geïnformeerd worden over de voortgang van de reparatie en met de gemeente bepalen waar tijdelijke straatverlichting wordt geplaatst”.

Zie ook:

U bent hier