h

SP: “Dit gemeentebestuur kan tien keer beter”

22 mei 2019

SP: “Dit gemeentebestuur kan tien keer beter”

Foto: SP

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen presenteert vandaag tien voorstellen om Groningen menselijker en socialer te maken. In de plannen investeert de SP in zorg, werk, inkomensondersteuning, woningbouw en schone energie.

Dit doet de partij door geld weg te halen bij miljoenenplannen voor de binnenstad en door minder uit te geven aan de marketing en promotie van Groningen. Op deze manier wil de SP de groeiende ongelijkheid en tweedeling in Groningen bestrijden.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De ongelijkheid in inkomen, de segregatie in het onderwijs en de armoede, ook onder werkende Groningers, neemt toe. Daarom moeten er scherpe politieke keuzes gemaakt worden. Die scherpe keuzes maken de coalitiepartijen GL, PvdA, D66 en CU niet. Daarom presenteert de SP vandaag voorstellen die tien keer beter voor Groningen zijn.”

Vanmiddag en vanavond bespreekt de gemeenteraad van Groningen de begroting voor 2019 en te plannen voor 2020. Volgens de SP wordt er teveel aandacht besteed en teveel investeert in de binnenstad en marketing en promotie van Groningen.  De socialisten willen een betere balans door meer te investeren in de mensen, de dorpen en de wijken.

Het moet niet gaan om hier een onsje meer en daar een onsje minder. Het moet gaan over voorstellen die de reële problemen van mensen in de wijken en dorpen oplossen.”, aldus Dijk.  

U bent hier