h

SP wil stop op verkoop sociale huurwoningen in Oosterparkwijk

4 juli 2019

SP wil stop op verkoop sociale huurwoningen in Oosterparkwijk

Foto: SP

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil een stop op de verkoop van sociale huurwoningen in de Oosterparkwijk. Tijdens een rondgang in de Bloemenbuurt gaven buurtbewoners aan dat er teveel huurwoningen worden verkocht waardoor er voor de huidige buurtbewoners te weinig woningen overblijven om te kunnen betalen en bewonen.

De SP stelt voor om in wijken waar nauwelijks sociale huurwoningen staan deze eerst bij te bouwen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Natuurlijk wil iedereen gemengde wijken, maar de wachtlijsten en wachttijden voor huurders en woningzoekenden blijft maar groeien. De verkoop van sociale huurwoningen draagt hieraan bij.”

In de Bloemenbuurt van de Oosterparkwijk heeft Nijestee de afgelopen jaren meerdere sociale huurwoningen verkocht.

EERST BOUWEN IN GRONINGEN-ZUID EN DAAR WAAR NAUWELIJKS SOCIALE HUURWONINGEN STAAN.

Dijk: “Buurtbewoners hebben niets tegen de nieuwe kopers, maar wel tegen de afname van het aantal betaalbare woningen in hun buurt.”

Eerder gaven de wethouder en corporaties aan tegen een gehele stop van de verkoop van sociale huurwoningen te zijn. Daarom wil de SP nu dat er voor enkele wijken een stop op de verkoop wordt gezet. Daarnaast stellen de socialisten voor om alleen verkoop aan huidige huurders toe te staan.

Dijk: “Huurders geven ook aan dat Nijestee te weinig aan onderhoud en isolatie doet maar de huren wel ieder jaar blijft verhogen. Dit kan niet zo doorgaan. Voor velen zijn de woonlasten al te hoog en zorgt dit voor financiële problemen.” De komende tijd zal de SP huurders organiseren om woningverbeteringen af te dwingen. Met name uit de Bloemenbuurt komen klachten van huurders die in actie willen komen.

In schriftelijke vragen aan het college van B&W doet de SP het voorstel om de verkoop van sociale huurwoningen in de Oosterparkwijk te stoppen of verkoop alleen aan de huidige huurders toe te staan.

Reageren? Graag! Mail naar fractiegroningen@sp.nl of bel (050) 311 04 74.

U bent hier