h

SP: “Zoek het geld niet bij bewoners maar bij bedrijven”

18 oktober 2019

SP: “Zoek het geld niet bij bewoners maar bij bedrijven”

Foto: SP

De SP, de grootste oppositiepartij in de Groninger gemeenteraad, heeft stevige kritiek op de begroting die het gemeentebestuur donderdagmiddag presenteerde.

De socialisten vinden het onrechtvaardig dat bewoners meer onroerendezaakbelasting en parkeergeld moeten betalen, daar minder voorzieningen voor terugkrijgen en er van bedrijven geen extra bijdrage gevraagd wordt.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De economie werkt al jaren goed voor bedrijven. Het zorgt voor met flinke winsten voor bedrijven, terwijl de kosten voor bewoners stijgen en de lonen achterblijven. Ook dit gemeentebestuur behandelt bedrijven met fluwelen handschoentjes en laat bewoners de klappen van de bezuinigingen opvangen.” 

Voor de zomer besloot het gemeentebestuur al ruim 5 miljoen euro op zorg en welzijn te bezuinigen. Nu staan er in de begroting extra bezuinigingen op groenonderhoud en beheer in de wijken, de wijkenergieaanpak en de wijkvernieuwing.

“Dit gaat bewoners, naast de OZB-verhoging, flink raken. Het gemeentebestuur moet daar zoeken waar het geld zit. Door meer OZB van bedrijven te vragen en de plannen voor de verbouwing van het stadhuis, een nieuwe Oosterpoort en miljoeneninvesteringen in de binnenstad direct te schrappen.” Aldus Dijk. 

U bent hier