h

SP start offensief tegen armoede en voor vooruitgang

11 februari 2020

SP start offensief tegen armoede en voor vooruitgang

Foto: SP

De SP in Groningen werkt aan een belangenorganisatie voor bijstandsgerechtigden en werkzoekenden. Volgens de SP wordt er door het gemeentebestuur te weinig gedaan aan het oplossen van armoede, achterstelling en het bieden van passend werk voor fatsoenlijk loon.

De belangenorganisatie zal misstanden aankaarten en bijstandsgerechtigden en werkzoekenden organiseren om politieke verbeteringen af te dwingen. De SP ziet de ruimte en noodzaak voor het oprichten van deze belangenorganisatie en heeft al meerdere enthousiaste en actieve deelnemers bereid gevonden hier aan mee te werken. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“In één van de armste gemeenten van Nederland is de inkomensondersteuning onvoldoende en zien we te vaak re-integratietrajecten die onbetaald zijn en geen vast werk opleveren.“

De afgelopen maanden is de SP geschrokken van de manier waarop er met werkzoekenden wordt omgegaan. Onbetaalde energiecoaches, onbetaalde ervaringsdeskundigen die gezinnen in armoede helpen en de voorgenomen bezuinigingen op de Stadjerspas zijn enkele voorbeelden van misstanden die aangepakt moeten worden.

“Mensen willen geen achterstelling maar vooruitgang. Het is de hoogste tijd dat wethouders en raadsleden andere keuzes gaan maken. Bijstandsgerechtigden en werkzoekenden zullen die politieke veranderingen zelf moeten afdwingen. De SP wil hen daar graag bij helpen.” Aldus Dijk.

De SP roept bijstandsgerechtigden, werkzoekenden en mensen met vrijwilligerswerk, een participatiebaan of een onbetaalde stage of werkervaringsplek op om zich bij de partij te melden. Tijdens een oprichtingsbijeenkomst zullen concrete eisen worden gesteld, wordt de werkwijze afgestemd en krijgt de belangenorganisatie een duidelijke naam.

Dijk:“Tot slot. Niets is zo moeilijk als jezelf aan je haren omhoog trekken. Maar cynisch blijven heeft geen zin. Niemand anders gaat het voor je doen. Met deze belangenorganisatie wil de SP een helpende hand bieden en de krachten bundelen. Ik hoop dat menens deze handschoen oppakken.”

U bent hier