h

Ouders in achterstandswijken houden leerlingen vaker thuis dan in andere wijken

15 juni 2020

Ouders in achterstandswijken houden leerlingen vaker thuis dan in andere wijken

Ouders uit achterstandswijken houden hun kinderen vaker thuis in verband met het coronavirus dan in andere wijken. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente na schriftelijke vragen van SP-raadslid Lucy Wobma. De gemeente geeft aan dat 10% van de leerlingen thuis bleef nadat scholen haar deuren openden.

De redenen van het thuisblijven verschillen. Dat was bijvoorbeeld uit medische redenen, maar ook angst om het coronavirus op te lopen speelt een rol. Wel is er met alle leerlingen contact en bij problemen ondersteunt het WIJ-team.

De SP is blij met die ondersteuning, maar heeft nog wel zorgen over de achterstand die leerlingen op hebben gelopen als gevolg van de coronamaatregelen.

SP-raadslid Lucy Wobma:

'De coronacrisis heeft de grote segregatie in het onderwijs én de maatschappij extra duidelijk gemaakt. Het wijst er op dat het huidige systeem niet werkt. Dat is iets waar wij ons nooit bij neer moeten leggen.'

Het signaal dat vooral leerlingen uit achterstandswijken thuisblijven moet serieus worden genomen. De SP pleit dan ook voor meer onderzoek en ondersteuning voor gezinnen in achterstandswijken. De verschillen tussen de noordelijke en zuidelijke wijken blijven groot.

U bent hier