h

Lucy Wobma

7 april 2021

SP: “Cameratoezicht Folkingestraat alleen als oorzaken drugshandel en -overlast beter aangepakt worden”

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil dat burgemeester Schuiling meer inzet op het aanpakken van de oorzaken en het oplossen van drugshandel in Groningen. Volgens de socialisten hebben omwonenden van de Folkingestraat nu ernstige overlast van drugshandel.

Lees verder
30 maart 2021

SP: ‘Noodfonds voor cultuur eerlijker verdelen’

Foto: ZanderZ

De SP-fractie in de gemeenteraad wil een eerlijker verdeling van steungeld voor cultuur in Groningen. Het Rijk heeft vanwege corona 3,6 miljoen euro overgemaakt naar de gemeente Groningen. Het gemeentebestuur wil dit geld verdelen over de grotere cultuurinstellingen in Groningen. (Forum Groningen, De Oosterpoort, Stadsschouwburg, etc.) 

Lees verder
26 maart 2021

SP: "Help noodlijdende horeca in plaats betalen voor duur entree en restaurant in De Oosterpoort"

Foto: ZanderZ

De SP wil dat de gemeente extra steun biedt aan noodlijdende horeca van Groningen in plaats van nu investeren in een nieuwe entree en restaurant in cultuurcentrum De Oosterpoort. Hiervoor dienen de SP-fractie en 100% Groningen een voorstel in bij de geplande raadsvergadering van dinsdag 30 maart.

Lees verder
5 februari 2021

Sportclubs in onzekerheid over toekomst door harmonisatie sporttarieven

De SP-fractie in de gemeenteraad wil dat contributies voor sportclubs niet hoger worden voor sporters als gevolg van het gelijktrekken van regels voor de nieuwe gemeente Groningen. Haren, Ten Boer en de oude gemeente Groningen vormen sinds 2019 één gezamenlijk nieuwe gemeente, waardoor er nu veel veranderingen gaande zijn.

Lees verder
3 februari 2021

SP wil alle stembureaus drie dagen geopend hebben

Foto: DennisM2

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil dat alle 145 stembureaus in de gemeente Groningen op 15, 16 en 17 maart geopend zijn. Voor het vervroegd stemmen wil de gemeente Groningen slechts 17 stembureaus op maandag 15 en dinsdag 16 maart instellen.

Lees verder
10 december 2020

Charles Dickens heeft ons nog altijd veel te vertellen

De kerst komt er weer aan, en dat betekent ook weer tijd voor A Christmas Carol van Charles Dickens. Het is het verhaal over de rijke vrek Ebenezer Scrooge die door drie geesten wordt bezocht die hem zijn armzalige leven in het verleden, heden en toekomst laten zien. Hij ziet dat hij verkeerd bezig is en gaat zijn leven beteren. Dickens komt veel voorbij in deze tijd. Er hangt iets gezelligs en nostalgisch om zijn verhalen. Ze zijn meeslepend en humoristisch, maar de schrijver wilde er ook iets mee aan de kaak stellen: hij was woedend over de wijdverbreide armoede en uitbuiting in zijn tijd, het Engeland van de 19e eeuw.

Lees verder
30 november 2020

SP wil dat gemeente goed kijkt naar alternatieven voor jaarwisseling

Foto: Pixabay (Tumisu) / Pixabay (Tumisu)

Door de coronacrisis mag er de komende jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken worden en er zijn ook geen feesten. Dat is een flinke domper in een toch al moeilijke tijd. Om te kijken wat er toch mogelijk kan zijn stelt de SP, samen met GroenLinks, vragen aan de gemeente.

Lees verder
18 november 2020

SP wil meer aandacht voor straatcultuur

Vandaag staat de nieuwe cultuurnota op de agenda van de gemeenteraad. De SP wil dat er vanuit deze nota meer geld gaat naar initiatieven rondom jongeren in de wijken en/of straatcultuur. De SP-fractie vindt hiervoor ruimte in de begroting door geld voor de huur van dure cultuurgebouwen voortaan uit een ander fonds te halen.

Lees verder
30 oktober 2020

SP: “Cultuurgeld moet naar cultuur in plaats van bakstenen”

Foto: Flickr / flickr.com

In de gemeenteraad was afgelopen woensdag de Cultuurnota aan de orde. Hierin wordt aangegeven hoe het college het geld voor kunst en cultuur voor de komende vier jaar verdeelt. Het grootste gedeelte van het budget (2/3e) gaat elk jaar naar grote instellingen zoals het Forum. 

Lees verder
6 oktober 2020

Commercie heeft geen plaats in ons onderwijs

Foto: Pixabay

De komst van het omstreden en commerciële Eurocollege naar Groningen laat de gevolgen zien van de steeds verdergaande privatisering van en segregatie in het onderwijs. Een zorgelijke ontwikkeling want volgens onderzoek van de onderwijsinspectie is Groningen nu al één van de meest gesegregeerde steden op het gebied van onderwijs.

Lees verder

Pagina's

U bent hier