h

Lucy Wobma

8 mei 2019

SP wil centraal gelegen en 24/7 geopend politiebureau behouden

De SP-fractie in de Groninger gemeenteraad pleit voor het openhouden van een centraal gelegen politiebureau in de stad Groningen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente en de politie overleggen over de sluiting van het politiebureau aan de Rademarkt. De SP wijst op een afname van toegankelijkheid wanneer het centraal gelegen politiebureau haar deuren zou sluiten.

Lees verder
7 mei 2019

SP: “Zorgboerderij Mikkelhorst onmisbaar in Haren”

Zorgboerderij Mikkelhorst in Haren verkeert in financiële nood en heeft onlangs een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad. De Mikkelhorst is een groene boerderij waar dagopvang wordt geboden aan zeventig mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap. De SP vindt dat de zorgboerderij als ‘parel’ moet worden aangewezen, zoals dat ook is gebeurd met aantal andere zorginstellingen in Groningen.

Lees verder
22 maart 2019

Skaters en SP willen groot centraal skatepark in Groningen

De SP-fractie in Groningen stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de gebrekkige voorzieningen voor skateboarders in de stad. Groningen komt er slecht af in vergelijking met vrijwel alle andere steden in Nederland. Dat moet anders vindt de SP. Daarom pleiten de SP samen met de skaters voor een groot, centraal skatepark in Groningen.

Lees verder
7 maart 2019

Alles van waarde komt uit de maatschappij, niet uit de boardrooms.

Foto: SP

Je kunt een maatschappij inrichten op een manier die goed is voor alle mensen en voor de natuurlijke omgeving. Of je richt het in op een manier die alleen goed is voor een piepkleine groep die maar één doel heeft in het leven: winstmaximalisatie. Dan heb je het kapitalisme, het systeem waar wij mee opgescheept zitten.

Lees verder
12 februari 2019

SP wil bredere aanpak tegen overlast jongeren in Paddepoel en Hoogkerk

De SP wil een bredere aanpak ter voorkoming van overlast door jongeren in Paddepoel en de Suikerbuurt in Hoogkerk. De gemeente moet daarom onderzoeken welke achterliggende factoren er spelen bij het ontstaan en ter voorkoming van overlast in deze wijken in Groningen.

Lees verder

U bent hier