h

Lucy Wobma

15 juni 2020

Ouders in achterstandswijken houden leerlingen vaker thuis dan in andere wijken

Ouders uit achterstandswijken houden hun kinderen vaker thuis in verband met het coronavirus dan in andere wijken. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente na schriftelijke vragen van SP-raadslid Lucy Wobma. De gemeente geeft aan dat 10% van de leerlingen thuis bleef nadat scholen haar deuren openden.

Lees verder
5 juni 2020

SP wil actievere rol voor gemeente om segregatie in onderwijs te stoppen

Afgelopen woensdag stond het Huisvestingsplan Onderwijs Groningen-Zuid op de agenda van de gemeenteraadscommissie. Er is een onderlinge ruil geweest omdat sommige scholen zo hard groeien dat de panden te klein zijn geworden, terwijl andere scholen juist krimpen.

Lees verder
12 mei 2020

SP wil structurele hulp voor leerlingen zonder laptop

Door de coronacrisis is naar boven gekomen dat er honderden leerlingen in de gemeente Groningen zijn die geen laptop of computer hebben, wat een zorgelijke achterstand betekent in het volgen van onderwijs.

Lees verder
16 april 2020

Rampenfilms zaten er dus altijd naast

Iedereen die wel eens een rampenfilm heeft gezien kent de formule: 

Lees verder
3 februari 2020

SP wil grotere zichtbaarheid wijkagenten in Selwerd

In de raadsvergadering van afgelopen woensdag heeft de SP-fractie aandacht gevraagd voor de situatie in Selwerd, waar het sinds half januari onrustig is. Veel wijkbewoners voelen zich hierdoor niet langer veilig op straat. De SP wil dat de mensen zich weer veilig kunnen voelen en dat er breder wordt gekeken naar de achtergrond van de overlastgevers wanneer deze bekend zijn.

Lees verder
25 januari 2020

Veel reacties na vragen over toegankelijkheid Forum

Op de mediaberichten over slechte toegankelijkheid van het Forum en de hoge toegangsprijzen, zijn  veel  reacties gekomen. Nu het Forum geopend is wordt duidelijk dat niet iedereen het als een publiek gebouw, dus toegankelijk voor iedereen, ervaart.

Lees verder
21 januari 2020

Hoge toegangsprijs expositie ondermijnt publieke karakter Forum

De toegangsprijs van de expositie 'AI: More than Human' in Forum Groningen is veel te hoog, zo stelt de gemeenteraadsfractie van de SP. Bezoekers moeten per persoon vijftien euro neertellen. Vooral als je met een gezin wilt gaan vormt zo'n bedrag een drempel die te hoog is voor een gebouw met een publieke functie.

Lees verder
20 november 2019

ROOD Groningen en Rollend Groningen krijgen steun van gemeenteraad voor nieuw skatepark

Foto: SP

ROOD Groningen en skaterscollectief Rollend Groningen hebben op 19 november succesvol ingesproken bij de gemeenteraad voor een nieuw skatepark in Groningen. De Groningse SP-fractie dient binnenkort een initiatiefvoorstel in voor een nieuw skatepark en wordt daarin gesteund door een groot deel van de gemeenteraad.

Lees verder
19 november 2019

SP pleit voor groot skatepark in Groningen

Foto: Grzegorz

De SP-fractie zal dinsdag tijdens de commissievergadering Onderwijs & Welzijn samen met skaters pleiten voor een groot skatepark in de stad Groningen. Volgens de SP is deze voorziening nodig omdat skaters nu nauwelijks in Groningen terecht kunnen. Dat staat de toekomst van de skatesport in Groningen in de weg.

Lees verder
25 oktober 2019

SP: “Waarborgen dat kunst en cultuur voor iedereen blijft"

Op 9 oktober jl. behandelde de commissievergadering van de gemeenteraad de 'Kadernota Kunst en Cultuur'. Hierin laat de gemeente zien wat zij de komende jaren belangrijk vindt op dit gebied.

Lees verder

Pagina's

U bent hier