h

Lucy Wobma

2 juli 2019

SP: “Wietexperiment is gedoemd te mislukken”

Foto: Gounsil

De gemeenteraad stemde afgelopen woensdag in met het zogenaamde wietexperiment. Wat de SP betreft is dit experiment gedoemd om te mislukken en staat het echte legalisering in de weg. Het probleem van toename van straatverkoop en de mogelijkheid voor verkoop van hasj zijn niet goed uitgedacht.

Lees verder
18 juni 2019

SP wil percentage in plaats van vast bedrag bij toeristenbelasting

De SP heeft tijdens de commissievergadering Financiën & Veiligheid gepleit voor het heffen van toeristenbelasting als percentage in plaats van een vast bedrag. De gemeente Groningen wil per 1 januari de logiesbelasting flink gaan verhogen. De voorgestelde vaste bedragen zijn volgens de SP te hoog. 

Lees verder
18 juni 2019

SP: “Wietexperiment heeft veel haken en ogen”

Foto: Gounsil

Op woensdag 19 juni 2019 bespreekt de commissievergadering Financiën & Veiligheid het wietexperiment dat door het Rijk is bedacht. Groningen gaat hier ook aan meedoen als het aan de burgemeester ligt. Voor de SP zitten er veel haken en ogen aan dit experiment.

Lees verder
11 juni 2019

De plaag van het Leiderschap

Tim Cook, de hoogste baas van Apple, geeft altijd persoonlijk een presentatie wanneer het bedrijf een nieuwtje heeft. Deze bedrijfspresentaties worden altijd breed uitgemeten in de media, zo stond er eens een interview met hem in de NRC waarin hij vertelt over zijn 'religieuze ervaring' over werken bij Apple. 
Lees verder
8 mei 2019

SP wil centraal gelegen en 24/7 geopend politiebureau behouden

De SP-fractie in de Groninger gemeenteraad pleit voor het openhouden van een centraal gelegen politiebureau in de stad Groningen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente en de politie overleggen over de sluiting van het politiebureau aan de Rademarkt. De SP wijst op een afname van toegankelijkheid wanneer het centraal gelegen politiebureau haar deuren zou sluiten.

Lees verder
7 mei 2019

SP: “Zorgboerderij Mikkelhorst onmisbaar in Haren”

Zorgboerderij Mikkelhorst in Haren verkeert in financiële nood en heeft onlangs een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad. De Mikkelhorst is een groene boerderij waar dagopvang wordt geboden aan zeventig mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap. De SP vindt dat de zorgboerderij als ‘parel’ moet worden aangewezen, zoals dat ook is gebeurd met aantal andere zorginstellingen in Groningen.

Lees verder
22 maart 2019

Skaters en SP willen groot centraal skatepark in Groningen

De SP-fractie in Groningen stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de gebrekkige voorzieningen voor skateboarders in de stad. Groningen komt er slecht af in vergelijking met vrijwel alle andere steden in Nederland. Dat moet anders vindt de SP. Daarom pleiten de SP samen met de skaters voor een groot, centraal skatepark in Groningen.

Lees verder
7 maart 2019

Alles van waarde komt uit de maatschappij, niet uit de boardrooms.

Foto: SP

Je kunt een maatschappij inrichten op een manier die goed is voor alle mensen en voor de natuurlijke omgeving. Of je richt het in op een manier die alleen goed is voor een piepkleine groep die maar één doel heeft in het leven: winstmaximalisatie. Dan heb je het kapitalisme, het systeem waar wij mee opgescheept zitten.

Lees verder
12 februari 2019

SP wil bredere aanpak tegen overlast jongeren in Paddepoel en Hoogkerk

De SP wil een bredere aanpak ter voorkoming van overlast door jongeren in Paddepoel en de Suikerbuurt in Hoogkerk. De gemeente moet daarom onderzoeken welke achterliggende factoren er spelen bij het ontstaan en ter voorkoming van overlast in deze wijken in Groningen.

Lees verder

U bent hier