h

SP: 'Compenseer en help bewoners H.L. Wichersstraat en De Zaayer'

26 mei 2021

SP: 'Compenseer en help bewoners H.L. Wichersstraat en De Zaayer'

De SP-fractie in de gemeenteraad wil dat bewoners van de H.L. Wichersstraat en De Zaayer gecompenseerd worden voor de proceskosten die zij hebben moet maken.

Omwonenden van de Ring Zuid hebben ruim 4000 euro aan kosten moeten maken voor een bezwaarprocedure tegen een omgevingsvergunning voor bouwwerkzaamheden aan de Ring Zuid. De gemeente negeerde en bagatelliseerde klachten over de enorme geluidoverlast. 

SP-raadslid Wim Koks:

Het enige dat dan overblijft is een juridische bezwaarprocedure die eigenlijk niet nodig was geweest als de gemeente eerder had geholpen.‘

De gemeente reageerde te laat op bij de bezwaarprocedure en nam een advies van de bezwaarcommissie niet over. Koks: ‘De bewoners dienden hun bezwaar augustus 2020 in. Pas op 3 mei dit jaar is er gereageerd. Dat is veel te laat. De gemeente moet hier ook een boete van ruim 1200 euro voor betalen’

Volgens de SP moet de bewoners nu echt geholpen worden in plaats van dat zij op kosten worden gejaagd.

‘Zorg nou dat je als gemeente bewoners gaat beschremen in plaats van ze tegen te werken. Zij zitten bij voorbaat al in een ongelijkwaardige machtsverhouding als zij tegenover zich een grote aannemerscombinatie en overheidsopdrachtgever aantreffen.’ Aldus Koks.

De SP stelt vragen hierover vanmiddag aan het college van B&W tijdens een mondelinge vragenronde. 

U bent hier