h

SP: “Herstelagenda van B&W schiet tekort”

10 juni 2021

SP: “Herstelagenda van B&W schiet tekort”

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt dat het college van burgemeester en wethouders onvoldoende maatregelen neemt om de economische problemen als gevolg van de coronacrisis op te lossen.

Volgens de SP geeft het college van B&W hiermee 3,5 miljoen euro uit zonder hierbij een duidelijk koers te kiezen die onze economie en samenleving beter maakt.

 

Zo vindt de SP dat er meer moet worden gedaan om in de zorg van concurrentie naar samenwerking te gaan, moet er meer ingezet worden op stages en werkplekken in de productie en voor vakkrachten en MBO’ers, en moet vast werk in plaats van onzeker werk de norm worden. Eind deze maand zal de SP hier voorstellen voor doen. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Dit college lijkt terug te willen naar het oude normaal. Dat terwijl de coronacrisis glashelder maakte dat solidariteit van wezenlijk is, dat onze cruciale beroepen te vaak onderbetaald worden en dat niet de markt maar samenwerking de oplossing is.”

Zo wil de SP wil dat de gemeente samen met ziekenhuizen en zorginstellingen druk uit gaat oefenen om de macht van verzekeraars te beperken en te breken. Daarnaast wil de SP dat het college van B&W zich, naast zorg en onderwijs, veel meer gaat richten op een economie met werk voor iedereen.

“Dit college kiest ervoor de boel naar het oude normale terug te managen. Maar het is onwenselijk om verder gaan zoals het was. Als we nu niet onze economie hervormen wanneer dan wel?” Aldus Dijk. 

Dijk: “Groningen is een geweldige studentenstad met veel knappe koppen. Maar dat is maar één kant van het verhaal. We hebben ook veel vakkrachten met een beroepsopleiding die vaak in cruciale beroepen werken. Daar mag en moet de komende jaren veel meer aandacht voor komen.”

Daarom wil de SP dat het college van B&W een plan maakt waarin de gemeente zich gaat richten op kansrijke productie en maakindustrie voor Groningen. 

U bent hier