h

Ruim 250 particuliere huurders melden zich voor compensatie aardbevingsschade

27 september 2021

Ruim 250 particuliere huurders melden zich voor compensatie aardbevingsschade

Foto: SP

De SP Hulpdienst heeft ruim 250 meldingen gekregen van particuliere huurders die ook in aanmerking willen komen compensatieregeling voor huurders.

Nu ontvangen alleen huurders van woningbouwcorporaties 750 euro hun rekening. De SP vindt dat de compensatie gegeven moet worden aan alle huurders in het aangewezen aardbevingsgebied, en niet alleen aan huurders van woningcorporaties.

Begin deze week startte de SP Hulpdienst een meldpunt. Volgens de SP toont het grote aantal meldingen dat het probleem breedgedragen en diepgevoeld is.

SP-raadslid en hulpdienstmedewerker Jurrie Huisman:

“Het is vreemd dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende huurders terwijl zij te maken hebben met dezelfde omstandigheden als het gaat om aardbevingsschade."

De SP Hulpdienst verzamelt zoveel mogelijk meldingen om de politieke strijd hiervoor kracht bij te zetten.

“We zien dat huurders ook voor elkaar, voor oudere buren en mensen in bijvoorbeeld aanleunwoningen meldingen doen. Met elkaar kunnen we dit regelen.” Aldus Huisman. 

Aanstaande woensdag zal SP Kamerlid Sandra Beckerman een voorstel voor compensatie voor particuliere huurders indienen.

Beckerman: “Hoe meer melding, des te hoger de druk op de minister en de kamerleden wordt om de compensatie te regelen. Wij roepen alle particuliere huurders, in de postcodegebieden die onder de regeling vallen, op om melding bij ons te doen.“

Afgelopen maandag startte de SP Hulpdienst het meldpunt. Het meldpunt blijft de komende weken geopend. Particuliere huurders kunnen hun melding doorgeven via hulpdienstgroningen@sp.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier