h

Jurrie Huisman

24 januari 2024

SP wil dat gemeente Groningen luistert naar inwoners over huisvesten van kwetsbare groepen

Foto: OOG Groningen

De gemeente Groningen kan beter luisteren naar de wensen van zijn inwoners. Dat stelde SP raadslid Jurrie Huisman afgelopen week tijdens een raadssessie over huisvesting van kwetsbare groepen. “Inwoners in de omgeving waar deze huisvesting moet worden gerealiseerd voelen zich niet altijd voldoende serieus genomen.” Aldus Huisman. Hij pleit daarom voor het toevoegen van een opbouwwerker aan het participatieproces. “Daarmee zie ik iemand voor mij die naast de inwoners staat en de samenleving opbouwt waar gehuisvest wordt.”

Lees verder
12 december 2023

SP stelt vragen over aangekondigde sluiting strokartonfabriek van Solidus in Hoogkerk (De Halm).

Foto: Hardscarf

Op woensdag 6 december meldde RTV Noord dat de huidige eigenaar van De Halm (Solidus) van plan is om de fabriek in Hoogkerk in het 1e kwartaal van 2024 te sluiten. Hierdoor komen ca. 80 banen op de tocht te staan.

Lees verder
15 maart 2022

SP: "Pas kwijtscheldingsnormen gemeentelijke belastingen aan"

De SP vraagt het gemeentebestuur om de normen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen onder de loep te nemen en deze te verruimen.

Lees verder
15 december 2021

SP: actie voor aardbevingscompensatie voor alle huurders

Foto: SP

In september kondigde het kabinet aan dat huurders in het aardbevingsgebied eenmalig 750 euro krijgen. Al snel kwam de domper; huurders die niet huren bij een corporatie zijn uitgesloten. De SP heeft direct gepleit voor compensatie voor iedereen om geen nieuwe ongelijkheid te veroorzaken.

Lees verder
9 november 2021

SP: behoud woon- en werkruimtes voor beeldend kunstenaars in Groningen

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen wil dat het gemeentebestuur zich gaat inzetten om woon- en werkruimtes voor beeldend kunstenaars te behouden.

Lees verder
27 september 2021

Ruim 250 particuliere huurders melden zich voor compensatie aardbevingsschade

Foto: SP

De SP Hulpdienst heeft ruim 250 meldingen gekregen van particuliere huurders die ook in aanmerking willen komen compensatieregeling voor huurders.

Lees verder
20 september 2021

SP roept particuliere huurders in aardbevingsgebied zich te melden vanwege mislopen compensatie

Foto: SP

De SP roept inwoners van Groningen zich te melden wanneer zij huren bij een particuliere verhuurder en wonen in een gebied waar de waardedalingsregeling voor aardbevingsschade van toepassing is.

Lees verder
4 juni 2021

Kersvers SP-raadslid Jurjen Huisman wil betaalbare sport voor kinderen en jongeren

Foto: SP

Woensdagavond is Jurjen Huisman benoemd tot raadslid in de Groningse gemeenteraad. De geboren Stadjer was de afgelopen jaren actief bij de SP hulp- en Informatiedienst en organiseerde hij succesvol de huurders in Paddepoel voor renovatie van woningen. 

Lees verder

U bent hier