h

Veel steun voor herinvoeren kleding- en cadeaubonnen bij actie Vismarkt. Teken de petitie!

10 december 2021

Veel steun voor herinvoeren kleding- en cadeaubonnen bij actie Vismarkt. Teken de petitie!

Foto: SP

SP’ers stonden vandaag met ouders, vrijwilligers, verschillende raadsleden en veel media-aandacht in het centrum om handtekeningen te verzamelen voor laten terugkeren van de jaarlijkse uitgave kleding- en cadeaubonnen aan arme gezinnen in Groningen.

Sinds 2016 kregen ouders van kinderen in gezinnen met een laag inkomen een kleding- of speelgoedbon. Met deze bonnen voor de feestdagen zorgt de gemeente ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen iets nieuws kunnen krijgen. De hele gemeenteraad steunde destijds dit initiatief. 

Behalve de SP waren ook de Stadspartij en Partij voor de Dieren aanwezig om handtekeningen te vragen. Zij ondersteunen deze actie, net als 100% Groningen. Veel voorbijgangers steunden de actie en waren bereid om even te stoppen, een praatje te maken en een petitie te tekenen.

SP-raadslid Jimmy Dijk:

        

‘In Groningen groeit één op de zes kinderen op in een gezin onder de armoedegrens. Daarom moeten de bonnen voor kinderen terugkomen. Het is goed om te zien dat veel Groningers dat ook willen.’

Tot 22 december zal de SP zoveel mogelijk actie voeren en ingevulde petities verzamelen om de kledingbonnen- en cadeaubonnen terug te laten komen. Dijk: ‘We gaan de komende twee weken nog veel organiseren.’

Ga naar groningenvoorbonnen.nl om de petitie te tekenen en een boodschap voor de wethouder achter te laten.

Reactie toevoegen

U bent hier