h

SP: “Basisschool Thesinge moeten begin van nieuwe schooljaar versterkt zijn”

18 januari 2022

SP: “Basisschool Thesinge moeten begin van nieuwe schooljaar versterkt zijn”

Foto: Google Streetview / OOG TV

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen wil dat het college van burgemeester en wethouders meer druk zet op de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) om de versterking van basisschool CBS De Til in Thesinge te versnellen.

Afgelopen weken kwamen verontrustte ouders, Dorpsbelangen Thesinge en de medezeggenschapsraad van de school in het nieuws. Zij maken zich zorgen over het voortbestaan van de school. De basisschool in Thesinge is al sinds februari 2021 niet meer open omdat deze versterkt moet worden.

Daarom worden de kinderen iedere dag met een bus naar de voormalige school in Ten Boer worden gebracht. Ondertussen is de versterking stopgezet en wordt er een nieuwe aannemer gezocht.

De SP wil dat het college van burgemeester en wethouders met de ouders, Dorpsbelangen Thesinge en medezeggenschapsraad afdwingt dat de school begin september weer open kan.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Het voorbestaan van de school is cruciaal voor het dorp Thesinge. De vertraging van de versterking van de school is onacceptabel. Weer lijkt het geld belangrijker te zijn dan de mensen.”

De vertraging van de versterking lijkt te worden veroorzaakt doordat de aannemer en de NCG geen overeenstemming bereiken over de extra kosten van de versterking. Daarom is de NCG een nieuw aanbestedingstraject gestart, wat voor nog meer vertraging zorgt.

Ondertussen moeten kinderen wel al vanaf februari iedere dag met de bus naar een voormalig schoolgebouw in Ten Boer worden gebracht. “Dat zorgt naast hoge kosten die hiervoor gemaakt worden, ook voor een langdurig ongewenste situatie voor de ouders en schoolkinderen.” Aldus Dijk.

De uitkomst van de nieuwe aanbesteding en de start van het nieuwe versterkingtraject is er uiterlijk in de tweede week van februari 2022. Maar zowel bij de SP als bij de ouders, Dorpsbelangen Thesinge en de medezeggenschapsraad is er geen enkele zekerheid over de duur en aanpak van deze nieuw gegunde opdracht.

Daarom stelt de SP-fractie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De vragen moeten binnen drie weken beantwoord worden.

Reageren? Graag!
Mail naar fractiegroningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier