h

SUCCES: Raad stemt in met bouw van skatepark in Stadspark

18 februari 2022

SUCCES: Raad stemt in met bouw van skatepark in Stadspark

Afgelopen woensdagavond stemde de gemeenteraad in met het budget voor het bouwen van een groot skatepark op een gedeelte van de huidige parkeerplaats in het Stadspark. In de zomer zal het skatepark gebouwd gaan worden. 

In 2019 trokken skaters aan de bel bij de SP omdat de voorzieningen voor gevorderde skaters niet voldoende zou zijn. Groningen kende genoeg skateparkjes maar deze waren meer gericht op kinderen en waren niet altijd even goed onderhouden.

De skaters richtten een stichting op genaamd Rollend Groningen om hun krachten te bundelen en zich samen met de SP hard te maken voor een skatepark in Groningen. Met name de acties rondom het stadhuis, de bijdrage van oud SP-raadslid Lucy Wobma en de insprekers van Rollend Groningen  bij een commissievergadering, hebben ervoor gezorgd dat de gemeenteraad overtuigd werd van de noodzaak om een nieuw en volwaardig skatepark te bouwen.

Oud SP-raadslid Lucy Wobma:

'Zo goed dat skaters straks niet meer hoeven te reizen om hun sport op niveau te kunnen beoefenen, dat maakt het toegankelijker voor een grotere groep. En natuurlijk een mooi resultaat van de inspanningen van de enthousiaste skaters, actievoeren werkt!'

Na gesprekken met Rollend Groningen en onderzoek bij een grotere groep skaters, heeft de gemeente uiteindelijk dus gekozen voor het Stadspark al locatie. Deze locatie heeft ook de voorkeur van de skaters zelf.

De gemeente zegt het volgende over het toekomstige skatepark: 'Met de realisatie van een stedelijk skatepark spelen we in op de wensen van skaters, BMX-ers, inliners en steppers om hun sport te kunnen beoefenen. Een dergelijke voorziening is van grote toegevoegde waarde voor de stad, zowel op het gebied van sporten, bewegen en ontmoeten, als voor de (urban) cultuur.'

De SP feliciteert Rollend Groningen, andere betrokkenen, mensen die geholpen hebben en vooral ook alle skaters in Groningen met deze overwinning. Hopelijk tot in het Stadspark!

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier