h

Bewoners Zandsteenlaan overhandigen gladde klinker aan wethouder

11 mei 2022

Bewoners Zandsteenlaan overhandigen gladde klinker aan wethouder

Foto: SP

Bewoners van de Zandsteenlaan ontvingen vandaag de wethouder bij de ingang van het stadhuis om haar daar een gladde klinker uit de buurt te overhandigen. Daarnaast hadden ze een groot bord bij zich waar alle bewoners vorige week hun wensen voor de buurt konden opschrijven. 

De bewoners willen dan vooral dat de straatstenen in de buurt worden vervangen. Bij regen en kou zijn de stoepen en pleintjes aan de Zandsteenlaan namelijk spekglad. Zij waren de gevaarlijke situaties zat en vonden het tijd voor actie. 

Foto: SP
Bewoonster Fiona Sibers: ‘Er gebeuren regelmatig ongelukken bij ons op het plein. Ouderen durven daardoor bij nattigheid niet meer naar buiten. Sommige grootouders komen zelfs niet meer bij hun kleinkinderen op bezoek. Ook postbodes en andere bezorgers gaan bij ons voor de deur onderuit. De gemeente moet de gladde klinkers snel vervangen'

De wethouder gaf bij de overhandiging aan het probleem van de bewoners te herkennen, en dat de gemeente de problemen op wil gaan lossen. Ook wil de wethouder bij de wijk op bezoek gaan. Daar waren de bewoners blij mee omdat er volgens hen ook andere problemen zijn: het speeltuintje is aan vervanging toe, er is overlast door mensen die te hard rijden en er is een gebrek aan onderhoud. En dat is nog niet alles.
Volgens wethouder Chakor heeft de gemeente inmiddels nieuwe apparatuur aangeschaft om de stenen te reinigen en te verruwen.  Door corona en een wisseling van aannemer is dit de afgelopen jaren uitgebleven. Volgens de wethouder zou dit het probleem met de gladde stenen op moeten lossen. 

De bewoners waren daar sceptisch over en vinden dat het reinigen alleen maar extra geld kost omdat het geen blijvende oplossing zal bieden.

“Het liefst willen wij dat die tegels eruit gaan. Maar als ze eerst tussenoplossing heeft en het daardoor veilig is, dan is dat prima. Wij strijden sowieso wel verder. Als het niet goed gaat, dan trekken wij weer aan de bel”, aldus buurtbewoonster Ester Gruben. 

Foto: SP

SP-raadslid Hans de Waard stelde de kwestie aan de kaak tijdens het vragenuurtje: 

“Voor de winter moeten de problemen op te lossen zijn. Dat lijkt me meer dan redelijk.” 

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl
 

Reactie toevoegen

U bent hier