h

Bewoners uit Vinkhuizen bieden zwartboek aan bij Nijestee

9 juni 2022

Bewoners uit Vinkhuizen bieden zwartboek aan bij Nijestee

Foto: SP

Gisteren zijn we met een sterke groep van 12 bewoners van de Zilverlaan, Kobaltstraat en Metaallaan naar Nijestee gegaan om een zwartboek te overhandigen. De renovatie die daar plaatsvindt lost de problemen van rotte kozijnen, kapotte deuren en slechte WC’s niet op.

Foto: SP
SP'er Bob de Greef:

Bewoners zijn blij met de renovatie, maar willen niet achtergesteld worden bij de rest van de straat die veel beter is gerenoveerd. Nijestee schrok zichtbaar van de reactie van de bewoners. Zij hebben blijkbaar niet goed door gehad wat de staat van de woningen was toen ze aan de verbouw begonnen. 

De bezoeken die ze in voorbereiding van de renovatie aan bewoners hebben gebracht bestond vooral uit het wegwuiven van problemen, huurders wijzen op eigen verantwoordelijkheid en er werd gezegd dat de 70% van de instemming toch al was bereikt.

Foto: SP
Bewoners hebben door hun actie met de SP afgedwongen dat Nijestee beter doordrongen is geraakt van de problemen. Mensen krijgen de kans om aan de verantwoordelijken nogmaals te laten zien hoe grondig de renovatie aangepakt moet worden, zodat deze huis nog weer tientallen jaren meekunnen.

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier