h

Huurdersacties

7 juli 2020

SP: “Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag moet ingrijpen bij Woldringlocatie”

Foto: Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (Raadsinformatiesysteem Groningen) / Bestemmingsplan Friesestraatweg 145 (Raadsinformatiesysteem Groningen)

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP wil dat de gemeente ingrijpt bij de Woldringlocatie. De partij heeft de afgelopen week ruim honderd huurders van de Woldring-locatie gesproken en signaleert meerdere problemen.

Lees verder
30 juni 2020

ROOD en huurders eisen dat huurverhoging bij Woldring niet door gaat

Foto: SP

Afgelopen donderdag zijn ROOD, jong in de SP en huurders langs de deuren gegaan in het Woldringcomplex aan de Friesestraatweg om handtekeningen te verzamelen onder een brief die naar Woldring verstuurd gaat worden over de huurverhoging.

Lees verder
24 juni 2020

Huurders in actie tegen opgeblazen huurverhoging

Foto: Floor Mertens

0% huurverhoging is genoeg. Dat vinden vele Groningse huurders met de SP. Daarom vroegen zij woensdag 24 juni van wethouder Van der Schaaf en alle raadsleden om achter de huurders te gaan staan en de huurverhoging te stoppen.

Lees verder
18 juni 2020

Bewoners Isebrandtsheerd eisen en krijgen meer zeggenschap over hun buurt

Foto: Google Maps

Ruim 90 bewoners van de Isebrandtsheerd willen dat de gemeente de plannen voor het terrein van de voormalige Doefmat en WIJ Beijum herzien. Bewoners geven aan al door de eerste plannen van de gemeente te zijn overvallen. Zij vinden die bouwplannen te hoog, te groot, te dicht bij andere bebouwing en zien graag meer speelplek en plaats voor ontmoeting.

Lees verder
8 juni 2020

Doe mee aan onze ZOOM-vergadering met wethouder Wonen en help de huurverhoging te stoppen

Foto: SP

Wat vind jij van de huurverhoging? Wij willen dat die van tafel gaat, omdat het onrechtvaardig is dat huurders steeds meer moeten betalen, zeker nu. Help je mee?

Lees verder
13 maart 2020

Huurderscomité Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg presenteren uitkomst huurdersenquête

Foto: SP

Het huurderscomité Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg heeft afgelopen weken onder alle huurders een enquête verspreid. Huurders werden gevraagd naar de sfeer in de wijk, de huurprijs en het onderhoud van de woningen. Het huurderscomité heeft al lange tijd klachten over het onderhoud van corporatie Wierden & Borgen. De enquête is ingevuld door 118 huurders.

Lees verder
21 januari 2020

Huurders Westindischekade eisen compensatie van Lefier

Foto: SP

De huurders van de Westindischekade eisen compensatie voor verlies van woongenot. Het afgelopen jaar stonden hun balkons in de stutten omdat deze onveilig waren. Eerder viel een balkon door schade en achterstallig onderhoud naar beneden. Slechts enkele huurders zijn hiervoor wel gecompenseerd, vele anderen niet.

Lees verder
29 november 2019

Succes voor huurders in de Bloemenbuurt

Foto: SP

Al maanden voerden huurders in de Bloemenbuurt van de Oosterpark actie voor renovatie. Ze gingen meerdere malen langs bij Nijestee, nodigden de directeur bij hen thuis uit en haalden handtekeningen op in de buurt. En met succes! Naar aanleiding van hun acties heeft Nijestee besloten om samen met bewoners renovatieplannen te maken voor de woningen aan de Seringenhof. 

Lees verder
27 november 2019

SP: “Wethouder moet zich inspannen voor renovatie huurwoningen Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg”

Foto: SP

Afgelopen maandagavond hield het huurderscomité Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg een bijeenkomst met huurders van corporatie Wierden & Borgen. Met ruim vijftig huurders werden de problemen rondom vocht, tocht, schimmel, hoge huren en hoge energierekeningen besproken. 

Lees verder
2 oktober 2019

Huurders Nijestee eisen renovatieplannen voor de Oosterparkwijk

Foto: SP

Huurders uit de Bloemenbuurt in de Oosterparkwijk eisen van Nijestee-directeur Pieter Bregman dat er een renovatieplan komt voor hun woningen. De huurders trekken samen op met de SP die de huurders ondersteunen om de eisen met acties kracht bij te zetten. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier