h

SP Groningen in de zomer: kosten omlaag!

26 juli 2022

SP Groningen in de zomer: kosten omlaag!

Foto: SP

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.

Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en de superrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. Daarom moet er nu een noodplan komen, de kosten moeten omlaag!

Het noodplan van de SP in het kort:
- De BTW op boodschappen moet omlaag om de supermarkt weer betaalbaarder te maken;
- De energierekening moet nu direct omlaag door tijdelijk de belasting op gas (in de eerste schijf voor huishoudens) naar nul te brengen;
- De accijns op diesel en benzine moeten omlaag;
- De huur moet bevroren worden en het eigen risico in de zorg moet afgeschaft worden.
 

De SP wil dit betalen door een hogere winstbelasting voor grote bedrijven en oliebedrijven. Lees hier meer over het noodplan.

In Groningen gaan we deze zomer campagne voeren om bovenstaande flink onder de aandacht te brengen. Hiervoor bezorgen 25.000 Koopkracht-kranten, gaan we huis-aan-huis in 6 wijken, gaan we zoveel mogelijk mensen bellen en organiseren we een buurtfeest in Vinkhuizen. 

Foto: SP
Bewoners uit Vinkhuizen hebben dit buurtfeest bij de SP gewonnen omdat zij bij de afgelopen verkiezingen de hoogste opkomst hebben weten te regelen. Ook hier besteden we aandacht aan onze campagne voor lagere kosten en hogere lonen. Hier was ook de aftrap van de campagne een aantal weken terug. 

Wil je ook meehelpen aan onze campagne voor lagere kosten?
Meld je dan nu aan!

Ga hiervoor naar kostenomlaag.sp.nl en stuur ook even een mail naar groningen@sp.nl om aan te geven waar je ons bij zou kunnen helpen.

U bent hier