h

SP maakt met bewoners langste boodschappenlijst ooit voor Rutte

31 augustus 2022

SP maakt met bewoners langste boodschappenlijst ooit voor Rutte

Foto: SP

De SP in Groningen stond woensdagmiddag in de binnenstad om met mensen in gesprek te gaan over de koopkrachtcrisis. De SP voert campagne om de kosten voor mensen te verlagen, de inkomens te verhogen en de torenhoge winsten van bedrijven meer te belasten.

Op meerdere plekken in het land verzamelt de partij boodschappen van bewoners aan Rutte. Tijdens het Prinsjesdag op 17 september in Den Haag komen al deze boodschappenlijsten samen om zo de langste boodschappenlijst ooit te vormen. 

SP-raadslid Hans de Waard:

“De kosten rijzen de pan uit en de inkomens van mensen blijven achter. Het gaat zo niet langer. Nu is het genoeg! Daarom organiseren wij het Prinsjesdagprotest op 17 september en roepen we mensen op om mee te doen.”

Tijdens gesprekken die de SP met meer dan 250 Groningers voerden, werden de dure boodschappen, stijgende energierekeningen en brandstofprijzen, het eigen risico en de hoge huren het meeste genoemd. Daarnaast geven steeds meer mensen aan dat het genoeg is geweest met de kabinetten Rutte. 

Foto: SP

“We gaan van crisis naar crisis en de problemen van mensen stapelen steeds verder op. Steeds meer mensen krijgen betalingsproblemen en komen in de armoede terecht. Niet alleen de laagste inkomen, maar ook de middeninkomens komen in de problemen.” Aldus De Waard.

De SP roept Groningers op om aan de sluiten bij het Prinsjesdagprotest op 17 september. Mensen kunnen zich aanmelden via groningen@sp.nl 

De komende weken volgens meerdere acties en bijeenkomsten in Groningen en de rest van het land. De Waard: “Ook na 17 september gaan we verder. Het is nu meer dan genoeg geweest!”

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier