h

Presentatie tentoonstelling 'weggecijferd, teruggevochten' over toeslagenschandaal

15 oktober 2022

Presentatie tentoonstelling 'weggecijferd, teruggevochten' over toeslagenschandaal

Foto: D Brandenbarg

Vanaf 21 september is de tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' te zien op Nieuwe Markt in Groningen. De tentoonstelling toont acht grote foto's van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. Woensdag om 11.00uur geeft de fotograaf een toelichting op de tentoonstelling en het bijbehorende fotoboeken ‘Weggecijferd. Teruggevochten’. Daarnaar geeft een getroffen ouder een korte toespraak en zal burgemeester Koen Schuiling spreken.

De foto's, met een grootte van twee bij twee meter, geven de gedupeerde gezinnen een gezicht. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: 'Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het huidige systeem zien. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.'

De fototentoonstelling ‘Weggecijferd, teruggevochten’ is tot 17 oktober op de Nieuwe Markt te zien. De gemeente Groningen telt 460 gedupeerden van de toeslagenaffaire.

Een korte video over het fotoboek is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=HVpDvJ3b8k0

U bent hier