h

SP stelt vragen in gemeenteraad over duur parkeren bij corporaties

9 november 2022

SP stelt vragen in gemeenteraad over duur parkeren bij corporaties

In grote delen van de stad is betaald parkeren ingevoerd. Mensen betalen dan om hun auto op de straat te parkeren. Voor huurders die op het terrein van een verhuurder kunnen parkeren geldt dat zij geen vergunning voor straatparkeren mogen aanvragen. De SP is bang dat verhuurders dit gebruiken om buitensporig veel geld te vragen en parkeren te gebruiken als verdienmodel ten koste van huurders.

 

Hans de Waard stelde naar aanleiding van klachten van huurders van de Grote Beerstraat die bij de SP aan de bel trokken. Zij betalen meer dan 40 euro per maand voor parkeren, terwijl een parkeervergunning in dezelfde wijk omgerekend minder dan 10 euro per maand kost. Wat de SP betreft is dit veel te duur.

 

SP-raadslid Hans de Waard: “Een half jaar geleden heeft de SP hier ook al aandacht voor gevraagd. Toen gaf de wethouder aan dat er gesprekken zouden plaatsvinden met de woningcorporaties om dit soort hoge parkeerkosten te voorkomen. Met deze vragen willen we polsen hoe die gesprekken er voor staan en of de gemeente iets kan doen voor de mensen in de Grote Beerstraat.”

Reactie toevoegen

U bent hier