h

BEWONERS PADDEPOEL WILLEN SNEL HERSTEL BALKONS

22 januari 2023

BEWONERS PADDEPOEL WILLEN SNEL HERSTEL BALKONS

Foto: SP

Bewoners van de portiekflats in Paddepoel-Zuid hebben afgelopen zaterdag spandoeken gemaakt en opgehangen aan hun balkons. Op de spandoeken staat de tekst: “Ons balkon valt straks op de grond maar dat roest Lefier”. De bewoners willen hiermee woningcorporatie Lefier aansporen om de problemen met hun balkons nu eens op te lezen. Deze balkon zijn al jaren gestut. Bewoners zijn het zat en willen actie van Lefier. “We betalen maandelijks netjes onze huur. Het is absurd dat we al twee jaren tegen stutpalen aankijken. Daarbij vrezen we voor de veiligheid", aldus bewoner Marcel Blaauw. De bewoners worden in hun actie gesteund door de SP.

Foto: SP

Volgens SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk kan er ook meer vaart gemaakt worden. “De noodzaak voor renovatie is helder en de huurders willen het heel graag. Daarnaast hebben corporaties met het afschaffen van de verhuurdersheffing weer meer geld te besteden.” Volgens de SP kan en moet er in de wijkvernieuwingsplannen voorrang gegeven worden aan buurten zoals Paddepoel-Zuid.

 

Reactie toevoegen

U bent hier