h

SP: “Meer betaalbare woningen in nieuwe Stationsgebied”

23 februari 2023

SP: “Meer betaalbare woningen in nieuwe Stationsgebied”

Foto: SP

De SP pleit in de gemeenteraad van Groningen voor meer betaalbare woningen in de plannen voor het nieuwe Stationsgebied. Zo wil de partij minimaal 30 procent sociale huurwoningen en meer huurwoningen met een maximumprijs van 900 euro. Volgens de SP moeten de betaalbare woningen nú in de plannen worden opgenomen, omdat dit na de verbouwing van het Stationsgebied onmogelijk nog toe te voegen is. Tijdens de bespreking in de gemeenteraad kon de SP op steun van de PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren rekenen. Wethouder Van Niejenhuis zegde toe plannen voor meer betaalbare woningen in het Stationsgebied uit te werken.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Bij grote ontwikkelingen zoals het Stationsgebied is er maar één kans om het goed te doen. Daarom moeten ook in dit gebied voldoende betaalbare woningen komen.” In het coalitieprogramma van Groningen staat opgenomen dat het gemeentebestuur gemengde wijken wil met 30 procent sociale huur en huurwoningen tot 900 euro. “Dit gebied wordt ontwikkeld als nieuwe entree van de stad. Ook als verblijfsruimte voor iedereen. Gemengde woningbouw moet daar onderdeel van uitmaken.” Aldus Dijk. 

Volgens de SP moet ook het historische Hoofdstation in ere hersteld worden. Hierbij past het huidige stadsbalkon wat de SP betreft niet en moet voorkomen worden dat het Stationsgebied een soort winkelcentrum zonder lokale en regionale ondernemers wordt. Voordat er een definitief besluit over het Stationsgebied wordt genomen, worden de huidige plannen eerst verder uitgewerkt. 

Reactie toevoegen

U bent hier