h

Succes: Jongeren hoeven geen 4 weken meer te wachten op uitkering

26 september 2023

Succes: Jongeren hoeven geen 4 weken meer te wachten op uitkering

Jongeren tot 27 jaar hoeven in Groningen niet langer vier weken te wachten op een uitkering. Dat antwoordde het college van burgemeester en wethouders in reactie op schriftelijke vragen van de SP samen met GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Wethouder Eelco Eikenaar (SP) gaat hiermee in tegen Haags beleid, dat volgens hem gebaseerd is op wantrouwen.

SP-raadslid Jurrie Huisman vind dat heel goed nieuws: “de zoektijd voor mensen tot 27 jaar leidde tot ongewenste financiële problemen bij jongeren, zoals de huur niet meer kunnen betalen, problemen om de boodschappen te doen waardoor in sommige gevallen schulden ontstonden. Door direct een bijstandsuitkering te geven kunnen deze problemen worden voorkomen en zal een jongere minder stress ervaren.”

Reactie toevoegen

U bent hier