h

SP Groningen Trapt Campagne Af: Een(d) Tegen Tweedeling!

21 oktober 2023

SP Groningen Trapt Campagne Af: Een(d) Tegen Tweedeling!

Foto: Robin Reitsema

Zaterdag 21 oktober heeft de SP Groningen de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november afgetrapt. De socialisten hebben dat op een ludieke manier gedaan met badeendjes. Het is een twist op de aanval die de SP heeft geopend tegen de tweedeling met haar manifest ‘Een tegen Tweedeling. Campagneleider Jaap Dijk: “het doel van onze campagne is om van vele eendjes samen één tegen tweedeling te maken.”

Foto: Robin Reitsema

De campagne-aftrap vond plaats in de Tuinwijk, en vormt een onderdeel van een grote buurtencampagne. Dijk: “we gaan de komende 5 weken verschillende buurten en dorpen in. Daar vragen we mensen om hun boodschap tegen tweedeling op een badeendje te zetten en deze op onze eindmanifestatie samen te brengen tot een grote een. Het heeft geen zin om in je eentje (eendje) te vechten tegen tweedeling, maar we moeten samen een zijn. Dat proberen we ludiek te maken”.

Foto: Robin Reitsema

Volgens Dijk is de SP de enige partij die een echte vuist kan maken tegen de groeiende tweedeling in Nederland. “Veel partijen hebben de mond vol over bestaanszekerheid. Maar die verbeter je niet met pleisters plakken. Daarvoor moet je de tweedeling bestrijden. Door welvaart eerlijker te verdelen. Waarbij voorzieningen die voor bestaanszekerheid van belang zijn, zoals betaalbaar wonen, zorg, openbaar vervoer en energie in publieke handen zijn. Zonder winstoogmerk en concurrentie. De SP is de enige partij die hier de echte alternatieven voor heeft.”

Reactie toevoegen

U bent hier