h

SP stelt vragen over aangekondigde sluiting strokartonfabriek van Solidus in Hoogkerk (De Halm).

12 december 2023

SP stelt vragen over aangekondigde sluiting strokartonfabriek van Solidus in Hoogkerk (De Halm).

Foto: Hardscarf

Op woensdag 6 december meldde RTV Noord dat de huidige eigenaar van De Halm (Solidus) van plan is om de fabriek in Hoogkerk in het 1e kwartaal van 2024 te sluiten. Hierdoor komen ca. 80 banen op de tocht te staan.

SP raadslid Jurrie Huisman heeft daarom samen met PvdA raadslid Irene Huitema schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

"Wij balen stevig van de voorgenomen sluiting" vertelt Huisman. "Wij willen dat het college stappen zet om de maakindustrie te behouden. Naast deze aangekondigde sluiting zijn kortgeleden in de stad Niemeijer en in Delfzijl Aldel gesloten. Hierdoor kwam de druk op de werkgelegenheid voor praktisch geschoolden in onze provincie en gemeente al fors onder druk te staan, wat door de eventuele sluiting van Solidus in Hoogkerk alleen maar wordt versterkt".

De FNV heeft aangegeven niet overtuigd te zijn van nut en noodzaak van de sluiting en Huisman en Huitema vragen het college dan ook om samen met de FNV op te trekken om de voorgenomen sluiting te voorkomen.

Naast het feit dat de bestaanszekerheid van ca. 80 mensen onder druk komt te staan is sluiting van De Halm voor het dorp Hoogkerk ook nogal een aderlating, aldus Huisman. De fabriek is een begrip in de gemeenschap en maakt daar onderdeel van uit. Van generatie op generatie hebben veel Hoogkerkers in de fabriek gewerkt.

 

Artikel van RTV Noord: Stijgende kosten, dalende omzet: kartonfabrikant Solidus sluit vestiging Hoogkerk - RTV Noord

Voor reacties kunt u mailen naar: fractiegroningen@sp.nl

U bent hier