h

Vacature: fractiemedewerker

24 juni 2024

Vacature: fractiemedewerker

Foto: SP

Ter ondersteuning van de SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen zoeken we per 1 september 2024 een fractieondersteuner. Ben jij enthousiast over de SP en wil je graag bijdragen aan het goed functioneren van raadsfractie en diens zichtbaarheid in de samenleving en op (sociale) media? Solliciteer dan op deze vacature.

De SP heeft vier zetels in de gemeenteraad van Groningen en is binnen en buiten de raad een actieve partij. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 maakt de SP bovendien onderdeel uit van de linkse coalitie in Groningen. Ter ondersteuning van onze raadsleden zoeken we een fractiemedewerker. De functie is voor 16-24 uur per week met als gewenste startdatum 1 september 2024.

Functieomschrijving
De fractiemedewerker is onderdeel van het team in de gemeenteraad en ondersteunt de fractie inhoudelijk, secretarieel en in de communicatie naar buiten. Je kan op die manier je steentje bijdragen aan het verwezenlijken van de kernwaarden van de SP -menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit- in onze gemeente.

Verantwoordelijkheden

 • Inhoudelijke en secretariële ondersteuning van de fractie, zoals het notuleren van fractievergaderingen en bijeenkomsten en ondersteuning bij opstellen en indienen van schriftelijke vragen, initiatiefvoorstellen, moties en amendementen;
 • Medeverantwoordelijk voor communicatie van de fractie, door middel van contacten met pers, schrijven van persberichten, schrijven en opmaken van folders, beheer van de Groninger SP-websites en sociale media;
 • Bijdragen aan dossiervorming;
 • Plannen, opzetten en organiseren van acties en bijeenkomsten.

Wat vragen wij

 • Een teamspeler die ook zelfstandig werkzaamheden kan uitvoeren;Bij voorkeur ruime ervaring met content creatie voor (sociale) media, of de bereidheid zich daarin te ontwikkelen;
 • Affiniteit met de (lokale) politiek en het werk in de gemeenteraad en op de hoogte van lokale ontwikkelingen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Ondersteunen van het gedachtegoed van de SP, bij voorkeur lid van of bereid om lid te worden van de SP;
 • Bekend met en onderschrijven van de werkwijze van de SP, zowel binnen- als buitenparlementair;

Wat bieden wij

 • Een uitdagende, flexibele baan met de mogelijkheid bij te dragen aan een sterke(re) SP in de gemeente Groningen;
 • Salariëring op basis van het loongebouw van de SP, afhankelijk van kennis en ervaring tussen €2813 en €3718,- bruto op basis van fulltime aanstelling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, bijdrage aan sportlidmaatschap en thuiswerkregeling;
 • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Bij goed functioneren behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.

Op maandagavond vergadert de fractie en woensdag is de vaste vergaderdag van gemeenteraad- en commissievergaderingen, ook in de avonduren. De medewerker wordt verwacht dan aanwezig te zijn. De overige uren zijn in overleg flexibel in te vullen.
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen Daan Brandenbarg (06 284 753 05 / d.brandenbarg@gmail.com).
Sollicitaties kunnen, bij voorkeur per e-mail, tot 1 augustus 2024 worden gestuurd naar:
Stichting fractieondersteuning SP Groningen t.a.v. Daan Brandenbarg
E-Mail: d.brandenbarg@gmail.com
Nieuwe Boteringestraat 74
9712 PP Groningen

 

Reactie toevoegen

U bent hier