h

Lekker keuvelen over straatnamen

29 augustus 2018

Lekker keuvelen over straatnamen

Foto: SP

GroenLinks wil de Zeeheldenbuurt omdopen tot Zeeroversbuurt. D66 wil dat bewoners hun eigen straatnaam kunnen kiezen. VVD-ers reageren hierop met een vlog, terwijl zij bierdrinkend bij Noorderzon zitten, dat de D66-wethouder dit zelf had moeten regelen. Waarop D66 de VVD weer van achterkamertjespolitiek beschuldigd.

Er komen verkiezingen aan. Op 21 november kunt u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Groningen. Aan het begin van de verkiezingscampagne hebben D66, de VVD en GroenLinks een puntje gevonden waar zij het niet met elkaar over eens zijn: straatnamen.

Maar de afgelopen jaren waren D66, VVD en GroenLinks het wel voortdurend met elkaar eens. Over het korten van het aantal uren zorg, over 12.000 auto's toelaten op de Oosterhamrikkade en over het verkopen van nog meer sociale huurwoningen. En mensen die in armoede leven gingen er met D66, VVD en GroenLinks de afgelopen jaren geen euro op vooruit.

Op wezenlijke zaken die van invloed zijn op de leefomstandigheden van mensen, willen deze partijen geen veranderingen. Dat hebben wij en Stadjers de afgelopen vier jaar onder leiding van D66, VVD en GroenLinks wel ervaren. Maar ik mag toch hopen dat het de komende verkiezingscampagne over iets meer gaat dan over een wedstrijdje ver plassen ten aanzien van straatnamen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier