h

Vragen over jongerencontainer in Beijum

7 juni 2006

Vragen over jongerencontainer in Beijum

SP-raadslid Michel Marion wil van burgemeester en wethouders weten waarom zij gekozen heeft voor het plaatsen van een mobiele jongerencontainer aan de Bottemaheerd in Beijum. De plannen om een onbeheerde container met daarin slechts een zitbank te plaatsen verbazen de SP-fractie. Wil het college de overlast die de jongeren veroorzaken tegen gaan, dan is het volgens de SP-fractie beter om de jongeren gebruik te laten maken van jongeren-accommodatie Trefpunt in de wijk.

“Ik wil graag van het college weten welke inzet er de afgelopen tijd gepleegd is om de overlast van de betreffende jongeren tegen te gaan en welke pogingen er ondernomen zijn om de jongeren te stimuleren deel te nemen aan de activiteiten die in het Trefpunt worden georganiseerd. Het Trefpunt in Beijum is een accommodatie speciaal bedoeld voor jongeren en wordt ook als zodanig door de gemeente gefaciliteerd. Het is dan ook opmerkelijk dat de gemeente geen overleg heeft gevoerd met het bestuur van het Trefpunt. Ik wil van het college weten of het overleg alsnog gaat plaats vinden”, aldus raadslid Marion.

Raadslid Marion wil ook van het college weten waarom alleen direct omwonenden aan de Bottemaheerd zijn uitgenodigd voor een informatieavond. “Nadat enkele verontruste bewoners zelf een kopie van de uitnodigingsbrief in de hele buurt hadden verspreid, waren er zestig belangstellenden op die avond gekomen. Dat betekent dat de betrokkenheid van de buurtbewoners groot is”.

De vragen aan het college kun je hier lezen.

U bent hier