h

Extra geld en betere opvang voor (ex) ama’s

29 september 2006

Extra geld en betere opvang voor (ex) ama’s

Extra geld en betere opvang voor (ex) ama's de uitkomst van het raadsdebat afgelopen woensdag. Het Project Perspectief project wordt uitgevoerd door VluchtelingenWerk provincie Groningen en is bedoeld voor (ex)alleenstaande minderjarige asielzoekers van wie het leefgeld is gestopt. De jongeren krijgen hulp en er wordt gekeken of er nog mogelijkheden zijn voor het krijgen van een verblijfsvergunning. De SP vindt het positief dat de gemeente Groningen de handschoen oppakt die het kabinet heeft laten vallen.

Het beleid van minster Verdonk, om deze jongeren geen leefgeld meer te geven, zodat ze vanzelf wel zullen vetrekken, werkt in de praktijk niet; veel van deze jongeren verdwijnen in de illegaliteit, met alle gevolgen van dien, zoals prostitutie, criminaliteit en een vlucht in drank en drugs.

Ria RademakerRaadslid Ria Rademaker: “Het leven in de illegaliteit dient zo veel mogelijk voorkomen te worden en ziet de SP als een onwenselijk perspectief voor deze jongeren. Daarom moeten de jongeren in ieder geval tijdens deelname aan het project kunnen rekenen op een dak boven hun hoofd en kunnen beschikken over leefgeld”.

Op voorstel van de SP, PvdA en GroenLinks en met steun van alle raadsfracties behalve de VVD komt er extra geld voor noodhulp aan deze jongeren.

U bent hier