h

Met de SP naar de Zevende Hemel

28 oktober 2006

Met de SP naar de Zevende Hemel

Hoeveel stemmen krijgt de SP in de gemeente Groningen bij de Tweede- Kamerverkiezingen van 22 november? De SP daagt Stadjers uit een gokje te wagen. Wie er het dichtste bij zit wordt door de SP naar de Zevende Hemel gestuurd. De winnaar mag met een vriend of vriendin voor honderd Euro dineren in dit Groningse biologische restaurant.

Afdelingsvoorzitter Manja Smits: “Op 22 november hopen wij in de zevende hemel te zijn vanwege een geweldige verkiezingsuitslag voor de SP. Dat willen wij graag delen, vandaar dat wij de winnaar uit eten sturen naar restaurant de Zevende Hemel.” Smits heeft er alle vertrouwen in dat de SP ook in Groningen een goede uitslag neerzet: “Maar om dat te bereiken moeten we uiteraard nog flink campagne voeren, dat gaan wij de komende weken doen. We zijn elke zaterdag in het centrum te vinden en bezoeken de verschillende wijkmarkten, daarnaast wordt de hele stad uiteraard van een SP-folder voorzien en gaan we kiezers huis-aan-huis opzoeken.”

Het is aan de Stadjers om te voorspellen in hoeveel stemmen de SP-campagne resulteert. Om enige richting mee te geven verklapt Smits alvast hoeveel stemmen de SP bij vorige Tweede-Kamerverkiezingen in de gemeente Groningen behaalde: “In 1998 waren dat er 5.912, in 2002 behaalde de SP 11.453 stemmen en in 2003 groeide de SP verder naar 12.031 stemmen.”

Voorspelling kunnen tot 22 november worden doorgegeven met een mailtje naar groningen@sp.nl, of elke zaterdag tot de verkiezingen worden ingevuld op een formuliertje bij de SP-kraam op de hoek Herestraat – Grote Markt – Waagstraat. Meteen nadat de verkiezingsuitslag bekend is, wordt de winnaar van het etentje voor twee ter waarde van 100 euro bekend gemaakt.

U bent hier