h

Stem voor een generaal pardon

7 november 2006

Stem voor een generaal pardon

Maandag werd op de Grote markt voor de achttiende keer het 'Vluchtalarm' gehouden. Met het Vluchtalarm willen actievoerders aandacht vragen voor de situatie van 'de 50 van Groningen', 50 asielzoekers die hier langer dan 7 jaar wonen maar die nog steeds in onzekerheid zitten of ze in Nederland mogen blijven. Elke eerste maandag van de maand, als het luchtalarm wordt getest, wordt daarna lawaai gemaakt voor een humaan asielbeleid.

Gisteren werd met het vluchtalarm opgeroepen om op 22 november te stemmen vop een partij die wil dat er een generaal pardon komt voor alle asielzoekers die al langer dan 5 jaar in Nederland wonen. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de Nederlanders wil dat er een generaal pardon komt.

Naast lawaai werd er op het achttiende Vluchtalarm ook muziek gemaakt om de oproep kracht bij te zetten. DJ
Shosky, 1 van de 50 van Groningen, draaide enkele nummers van zijn CD 'lawaai'. Op deze CD geeft Shosky weer hoe het leven als vluchteling eruit ziet en voelt. Ook sprak 1 van de 50 van Groningen over zijn leven hier in Nederland en de constante onzekerheid waarin hij na ruim 7 jaar nog steeds verkeerd.

Het Vluchtalarm wordt georganiseerd door onder andere 'de 50 van Groningen', 'Houdt de 50 hier' en Van Harte Pardon. De SP doet elke maand mee met dit protest en ondersteund de oproep voor een generaal pardon.

Klik hier voor een fotoreportage van Vluchtalarm.

U bent hier