h

Verkiezing huisjesmelker weer van start

7 november 2007

Verkiezing huisjesmelker weer van start

Op dinsdag 6 november was is in Rotterdam de landelijke aftrap van de Huisjesmelkersverkiezingen. Ook in Groningen zullen ROOD en de Groninger Studentenbond op jacht gaan naar Huisjesmelkers. De oneervolle verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, en de LandelijkeStudentenVakband (LSVb).

ROOD en de LSVb willen met de verkiezing de woningnood onder studenten en de gevolgen daarvan op de kaart zetten. Woordvoerder Niels Jongerius: 'Woningnood is al jaren een structureel probleem. De krappe woningmarkt maakt uitbuiting van jongeren aantrekkelijk. Door het grote tekort aan kamers kunnen huisjesmelkers doen wat ze willen.'
Groninger studenten kunnen dit jaar voor de vijfde keer hun malafide huisbaas nomineren.

De Huisjesmelkersverkiezing ging ook in Groningen op 6 november van start. ROOD en de GSb stonden op het Academieplein om huurders te vragen naar hun ervaringen met hun huisbaas. De komende weken zijn de twee organisatie op verscheidene plekken in de stad te vinden. Huurders die worden uitgemolken door hun huisbaas kunnen hun klacht hier kwijt.

U bent hier