h

“Tijd om knopen door te hakken”

17 juni 2008

“Tijd om knopen door te hakken”

De SP hoopt dat het er nu eindelijk van komt: het afsluiten van de discussie rondom kamerverhuurpanden. Woensdag moeten er volgens SP-raadslid Eelco Eikenaar knopen worden doorgehakt in de gemeenteraad. De balans moet worden hersteld en dat kan met de invoering van maximaal vijftien procent kamerverhuurpanden per straat. Tot nu toe is dat niet gebeurd, al meer dan een jaar wordt er over normen gediscussieerd.

Eelco EikenaarEikenaar: “Ik hoop dat de gemeenteraad woensdag eindelijk eens tot daden wordt overgaat. Tot nu toe wordt er vooral veel gepraat over kamerverhuurpanden. Een voorbeeld daarvan is de hoorzitting georganiseerd door ChristenUnie, VVD, Stadspartij en het CDA. Die hoorzitting leverde enkel maar een maand vertraging op. Echt, we hadden een maand geleden iedereen die een mening had over kamerverhuurpanden al gehoord. Niet waar bewoners op zitten te wachten. Wij gaan als SP veel langs in de wijken en bellen bij mensen aan. Deze maand Paddepoel en vorige maand de Oosterparkwijk. Wij horen de mensen en gaan aan de slag. Wat we niet doen is een week later weer langs gaan om te vragen of we het allemaal wel goed gehoord hebben.”

In de gemeenteraad dreigt volgens de SP weer te gebeuren wat de afgelopen tijd ook gebeurde. “Iedereen buitelt over elkaar heen, maar een duidelijk besluit komt er niet. De één wil 25 procent, de ander wil een norm vastgesteld per straat, 14 procent is mogelijk, weer een ander wil helemaal niks, er is veel mogelijk. Wie weet is er zelfs een fractie die nóg een hoorzitting wil organiseren. Volgens mij zitten omwonenden én studenten daar niet op te wachten. Zij willen duidelijkheid en een goede balans in hun wijk zodat zij weer prettig kunnen wonen. Mij zal je niet met allerlei nieuwe voorstellen zien komen die alleen maar versnipperend werken. Het is nu tijd om knopen door te hakken” aldus Eikenaar.

“Discussie kamerverhuur nu afronden”
Dossier Wonen
Dossier van Eikenaar

U bent hier