h

Jacht op huisjesmelkers weer geopend

12 september 2008

Jacht op huisjesmelkers weer geopend

ROOD Groningen is samen met de Groninger Studentenbond weer begonnen met de Huisjesmelker van het Jaar verkiezing. Studenten kunnen hun huisbaas voor deze titel nomineren wegens te hoge huren, achterstallig onderhoud of andere misstanden. Dit jaar wordt vooral jacht gemaakt op kamerbemiddelaars.

“Bemiddelaars vragen vaak belachelijk hoge huren en sommige maken zich schuldig aan illegale praktijken,” verklaart woordvoerder Daan Brandenbarg van ROOD. “Dat bleek vorig jaar wel toen Direct Housing uit Amsterdam de landelijke titel won: het bedrijf deed aan illegale onderhuur, contante betaling zonder kwitanties en huren à twee keer het wettelijk maximum.”

Groningse studenten konden vandaag tijdens de aftrap van de verkiezing op het Academieplein symbolisch de koppelbaas tussen student en verhuurder wegslopen met een sloopkogel. De eerste nominaties voor de oneervolle titel zijn ook in Groningen inmiddels binnen.

De komende maand zal ROOD samen met de GSb te vinden zijn op universiteiten en hogescholen om studenten te vragen naar hun problemen met hun huisbaas. Wil je ROOD hierbij helpen? Laat het weten via roodgroningen@sp.nl of bel even met Daan (0628475305). Studenten kunnen hun huisbaas hier nomineren.

 

Je huisbaas nomineren
ROOD Groningen
Dossier wonen

 

U bent hier