h

Durft de PvdA het standbeeld van Drees om te trekken?

25 september 2009

Durft de PvdA het standbeeld van Drees om te trekken?

Het kabinet wil de AOW-leeftijd verhogen. Geheel onnodig volgens SP-kamerlid Paul Ulenbelt en FNV-bestuurder Tom Koning. Zij spraken vrijdagavond in Martiniplaza voor een gemengd publiek. Jong en oud. De crisis wordt volgens beide sprekers misbruikt om de verhoging erdoor te drukken.

Ulenbelt hekelde de leugens die volgens hem door dit kabinet worden verspreid. "Ons wordt voorgehouden dat de AOW in de toekomst onbetaalbaar zal zijn. Dat is gewoon niet waar. De groeiende groep 65-plussers zorgen er ook voor dat de inkomsten uit belastingen over pensioenen fors zullen stijgen. Dat is genoeg om het stijgende aantal AOW-uitkeringen te betalen.”

Ulenbelt voorspelde dat de komende tijd de spanning zal stijgen. Volgens hem zit de PvdA in de knel: “Die weten heel goed dat hun achterban dit niet pikt. Het is als het omvertrekken van een standbeeld van Drees.” FNV’er Tom Koning riep op tot actie. Hij wil er alles aan doen om de verhoging van de AOW-leeftijd van tafel te krijgen. Om te beginnen met een staking van 65 minuten op woensdag 7 oktober.

www.65blijft65.nl
Meer over 65 blijft 65 in Groningen

U bent hier